Prima paginăActualitate

[VIDEO] Două gospodării mistuite de flăcări noaptea trecută, din cauza unui aragaz nesupravegheat

[VIDEO] Două gospodării mistuite de flăcări noaptea trecută, din cauza unui aragaz nesupravegheat

Dimensiune text

 

 

Vineri dimineață, 14 iunie, în jurul orei 1:31, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în comuna Zănești.

Conform ISU Neamț, la locul evenimentului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, fiind solicitată și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Forțele profesioniste de intervenție au fost sprijinite și de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Roznov, cu autospeciala de stingere din dotare și de membri ai SVSU Zănești.

Forțele sosite la locul evenimentului au constat că flăcările se manifestau la trei locuințe și mai multe anexe din lemn, care făceau parte din două gospodării. S-a intervenit, imediat, pentru localizarea incendiului și limitarea propagării la alte locuințe, aflate în vecinătate.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars, în prima gospodărie, acoperișul locuinței și anexele din lemn, fiind salvate parterul și etajul locuinței, iar la a doua gospodărie au ars două locuințe, din care o locuință în totalitate, iar la a doua patru camere cu bunurile din interior și acoperișul, fiind salvate alte trei camere. Cele două locuințe erau unite prin anexe realizate din lemn. Suprafața totală a construcțiilor mistuite de flăcări este de aproximativ 500 metri pătrați.

Vineri dimineață, la ora 8.30, lupta salvatorilor cu flăcările continua, după aproximativ șapte ore de intervenție. Pompierii militari au evacuat din cele două gospodării în flăcări și patru butelii de aragaz, evitând astfel o eventuală explozie.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform ISU Neamț, un aragaz lăsat nesupravegheat.

 

Foto, video: ISU Neamț

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0