Dosare penale pentru trei bărbați din Roman și Horia, infectați cu COVID-19, pentru că au refuzat internarea în spital

HomeActualitate

Dosare penale pentru trei bărbați din Roman și Horia, infectați cu COVID-19, pentru că au refuzat internarea în spital

 

Joi, 22 octombrie, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț a fost înregistrat un nou dosar penal având ca obiect săvârșirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de articolul 352, alineat 1, Codul penal, informează Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Conform Parchetului, cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, cu privire la faptul că, în data de 17 octombrie, patru persoane – doi bărbați din Roman, în vârstă de 42 și, respectiv 59 de ani, o femeie din Bicaz, în vârstă de 42 de ani, și un bărbat din Horia, de 52 de ani – confirmate pozitiv cu COVID-19, au refuzat internarea în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

„Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumpţiei de nevinovăţie”, au mai precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.

Un dosar penal similar a fost înregistrat astăzi pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț în cazul unei tinere din Piatra Neamț, de 20 de ani, infectată cu coronavirus, care a refuzat marți internarea în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, polițiștii și jandarmii au aplicat, 5.931 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 793.577 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 11 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 352 Cod Penal.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0