Prima paginăSocial

Dosare penale pentru fier vechi

Dimensiune text

Într-o singură zi, trei persoane s-au ales cu dosar penal din cauză că furaseră fier vechi. Doi bărbați au fost prinși în vagoanele de marfă ale unui tren.

 

 

Sărăcia îi îndeamnă pe oameni să caute diverse soluții pentru supraviețuire, colectarea și valorificarea fierului vechi fiind una dintre cele mai folosite metode de a face un ban. Doar că, de foarte multe ori, fierul vechi pe care îl valorifică unii oameni nu le aparține, iar polițiștii trebuie să intervină pentru a aplica legea.

În ziua de 28 martie, în jurul orei 10.45, polițiști din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Roman, care executau serviciul de patrulare, au surprins, în triajul stației CFR Roman, două persoane care au urcat în mai multe vagoane de marfă din componența unui tren, cu scopul de sustrage bunuri din interior.

Polițiștii i-au identificat pe cei doi ca fiind Constantin I., de 32 de ani, și Dănuț M., de 31 de ani, ambii din municipiul Roman. Asupra acestora au fost găsite patru bucăți de țeavă, în cantitate de circa 50 kilograme, bucăți ce au fost reîncărcate în vagoanele din componența trenului.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvîrșirii infracțiunilor de pătrundere fără drept în zona de siguranță feroviară și tentativă de sustragere de bunuri din vagoanele care sînt în compunerea unui tren programat pentru circulație.

Cîteva minute mai tîrziu, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Săbăoani l-au depistat, pe DJ 201 C, în afara localității Tămășeni, pe Vasile P., de 66 de ani, din comuna Tămășeni, care transporta pe bicicletă material feros. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul a sustras materialul feros din curtea unei persoane din comuna Tămășeni și se îndrepta spre municipiul Roman pentru a-l valorifica la un centru de colectarea a fierului vechi.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul, în valoare de 200 de lei, a fost recuperat.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0