Dosare penale pentru 26 de cetățeni români și patru cetățeni străini, pentru braconaj în județul Neamț

HomeActualitate

Dosare penale pentru 26 de cetățeni români și patru cetățeni străini, pentru braconaj în județul Neamț

 

 

Polițiștii nemțeni specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au constatat, pe parcursul acțiunilor din ultima jumătate de an, 51 de infracțiuni, au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, au ridicat 22 de arme, peste 600 de bucăți de muniție și 85 de kilograme de carne de vânat.

În perioada 15 august 2017 – 28 februarie 2018, Poliția Română, prin Direcția Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase, desfăşoară în toată țara acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic naţional. „Prin aceste activități și prin aplicarea fermă a Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, contribuim la protejarea faunei şi conservarea biodiversităţii naturale. Persoanele vinovate de comiterea acestui gen de infracţiuni, din sfera braconajului cinegetic (în special cele care se comit cu ocazia organizării şi desfăşurării partidelor de vânătoare, la speciile de păsări migratoare şi autohtone), sunt trase la răspundere penală, iar bunurile folosite la comiterea unor astfel de fapte sunt confiscate”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

De la demararea acțiunii până la sfârșitul anului 2017, polițiștii din structurile de arme, explozivi și substanţe periculoase au constatat 51 de infracţiuni privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În cadrul dosarelor penale întocmite, sunt cercetați 26 cetățeni români și patru cetățeni străini.

Au fost indisponibilizate în vederea confiscării, 14 arme letale și opt arme neletale supuse autorizării, peste 580 de bucăți de muniţii letale, 35 de muniţii neletale, 85 de kilograme de carne de vânat și 14 exemplare de vânat din specii diferite.

În urma ilegalităților constatate, au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, dintre care două la Legea nr. 407/2006 și 19 la Legea 295/2004, în valoare de aproape 11.150 de lei.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0