Prima paginăActualitateRoman

Dosare penale la Asociaţia 12B

Dimensiune text

Patru plângeri penale au înregistrat poliţiştii romaşcani cu privire la modul în care a fost gestionată Asociaţia de proprietari 12B. Acuzaţia de abuz în serviciu vizează atât persoane fizice, cât şi juridice.

Războiul nervilor la Asociaţia nr. 12B din Roman este departe de a se termina. Fosta şi actuala conducere a asociaţiei de proprietari se acuză reciproc de abuz în serviciu, iar disputa s-a mutat la Poliţie, sub formă de plângeri penale. „Până acum, la noi au fost înregistrate patru plângeri penale, toate pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Două dintre acestea sunt depuse de un grup de locatari buni-platnici – una împotriva asociaţiei şi a doua împotriva companiei ApaServ. A treia plângere a fost depusă de actuala conducere împotriva fostei conduceri, pentru nereguli în desfăşurarea activităţii, iar a patra plângere a fost depusă de fostul administrator al asociaţiei împotriva actualului preşedinte”, a afirmat comisarul şef Dragoş Bălău, şeful Poliţiei municipiului Roman.asociatie 2

Joi, preşedintele Asociaţiei nr. 12B a depus o sesizare şi la Primăria municipiului Roman. „Am făcut plângere şi la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, pentru că fostul administrator a schimbat sediul asociaţiei în mod ilegal, şi voi face toate demersurile necesare pentru a face lumină în acest caz şi pentru a recupera prejudiciile create de cei vinovaţi”, a afirmat Vasile Păduraru, preşedintele Asociaţiei nr. 12B.

Scandalul la Asociaţia de pe Roman-Muşat a început în luna octombrie, când ApaServ a tăiat apa la toate blocurile din cadrul asociaţiei, din cauza datoriilor. Atunci, Primăria Roman şi furnizorul de apă au spus, la unison, că situaţia a fost cauzată de lipsa comunicării cu asociaţia. Mai exact, administratorul nu a răspuns notificărilor celor două instituţii şi nu a semnat un grafic de eşalonare a datoriilor. Atunci, adunarea generală a proprietarilor a decis schimbarea conducerii asociaţiei.

Partajează articolul
Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • Deocamdată legile noastre sunt discriminatorii pentru cei de la bloc…
  Cum să asociezi-cu forța, oameni de stări și concepții diferite?…răspunderea trebuie să fie individuală și NU colectivă…Dacă o scară de bloc o vedem echivalentă cu o stradă cu 20 case, ar fi normal ca și cele 20 case să plătească pierderi(care există dar nu se văd, în pământ) iar dacă am aduna consumul caselor, nu va fi egal cu indexul contorului de la capătul străzii respective. În alte țări se facturează strict consumul individual…
  Dece nu se fac și asociații de case?…Sunt și acolo destule defecte, dar accesul în curți fiind interzis,se poate fura în voie…

  • Cicerone 8 ani

   Dragi Tovarasi, prieteni si dusmani, in scara de bloc unde locuiesc eu pierderea de apa este de 38 de m3 pe luna octombrie, sunt 12 apartamente pe scara din care 2 apartamente nelocuite, toate au 1, 2 sau 3 persoane si toate apometrele sunt in casa.
   Din cele 10 familii ramase 5 familii declara 2 m 3 de apa pe luna (furt pe fata), nimeni din asociatie nu verifica apometrul pentru ca nu poate intra in casa omului. Membrii asociatiei nu sunt primiti. Distributia se face conform Hotararii Consiliului Local la numarul de persoane. In mod normal ar trebui sa fie distribuite proportional cu cat se declara. Cel care declara 2 m 3 sa suporte mai mult la pierderi, fata de cel care declara 10-12 m 3.
   Dragi tovarasi, prieteni si dusmani, imi doresc nespus sa am teava separata de toti vecinii, nu vreau sa fiu debransat de apa pentru ca vecina mea nu plateste dar nu vrea sa-i platesc eu apa, deja platesc mai mult decat trebuie.
   Declar public ca deoarece VECINII NU SUNT CORECTI NICI EU NU VREAU SA MAI FIU NICI EU CORECT.

 • jim 8 ani

  dle horga , te-ai trezit la bloc si acu’ ai boala pe aia care stau la curte ? daca iti doresti asa mult sa furi si tu apa , mergi la tzara de acolo din fundul pamantului , si fa-ti o fantana si consuma apa in voia cea mare … nu te mai da mare orasean .
  orasenii adevarati au fost expropriati ca sa fie facut blocul tau , , in timp ce dupa 89 la tzara ti s-au restituit pamanturile luate de CAP ///
  daca nu te poti adapta la bloc intoarce-te la stana din care ai plecat , sau nu te poti adapta la faptul ca „wc=ul ” e in spatele curtii..
  oricum sa stii ca stau la curte si am platit pierderi , dupa care mi-am pus o pompa electrica si o fosa septica de ultima generatie si nu am inchis subiectul cu apa serv..

 • Un cetatean 8 ani

  Singura solutie este desfiintarea Asociatiilor de Proprietari care sunt in cardasie cu Primaria Roman , cu apa Serv. Nu se rezolva nimic cu plangeriile facute la Politia Roman. Cautati avocati buni ( nu din Roman ), si da-ti in Judecata Asociatia de Proprietari.