Prima paginăActualitate

Doi polițiști romașcani au salvat o femeie de la sinucidere

Doi polițiști romașcani au salvat o femeie de la sinucidere

Dimensiune text

 

Luni, 11 mai, în jurul orei 14.00, doi polițiști romașcani au salvat o femeie care amenința că se va sinucide. Agent șef principal de poliție Ioan Cănărău și agent șef de poliție Mariana Plugariu, din cadrul Poliției municipiului Roman, au demonstrat că reacția potrivită la momentul potrivit poate salva vieți. Cei doi i-au salvat viața unei femei, despre care au fost anunțați prin apelul de urgență 112 că își va pune capăt zilelor.

„Ajunși la fața locului, au purtat discuții cu cea care amenința că se va sinucide, reușind să o convingă să renunțe la gestul necugetat. Persoana în cauză a fost condusă la spital, unde i s-a asigurat asistență medicală de specialitate. Îi felicităm pe cei doi polițiști și le dorim succes în misiunile următoare! Cei doi au devenit eroii zilei pentru comunitatea în care își desfășoară activitatea”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

„Un suflet rătăcit salvat de la moarte de doi polițiști, agent șef principal Ioan Cănărău și agent șef Mariana Plugariu. După ce au intrat în serviciul de patrulare în municipiul Roman, la scurt timp după ora 14.00, au fost sesizați că o femeie vrea să își pună capăt zilelor. Colegii au găsit-o la etajul 4 unde stătea cu jumătate din corp în afara geamului. Nu au fost instruiți niciodată de instituție cum să procedeze în astfel de cazuri. S-au folosit de empatie, experiență și fler pentru a amâna decizia și a crea o portiță să intervină pentru salvarea femeii. Din neatenție, femeia și-a scăpat telefonul. Profitând de ocazie, Ioan Cănărău a reușit să o convingă să meargă la ușă pentru a-și recupera mobilul de la fiul ei. Colega noastră a intervenit și a imobilizat-o. A fost preluată apoi, în siguranță, de către un echipaj SMURD. Am jurat să sălvam vieti asta și facem. Cinste colegilor noștri”, se arată pe pagina Sindicatului Europol.

 

foto: facebook / Sindicatul Europol

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0