HomePolitica

Doi parlamentari PDL au demisionat într-o săptămână

Elena Udrea a rămas singurul democrat liberal nemţean din Parlament. Vineri, deputatul Mihaela Stoica şi-a anunţat demisia din partid, după ce, luni, senatorul Leonard Cadăr a făcut acelaşi gest.

 

Foto: Deputatul Mihaela Stoica şi senatorul Leonard Cadăr

 

Deputatul Colegiului nr.4 Roman-Ion Creangă, Elena Udrea, a rămas singurul parlamentar care reprezintă PDL din judeţul Neamţ. După alegerile din decembrie 2012, PDL Neamţ a trimis în Parlament doi deputaţi şi un senator, toţi trei intraţi prin redistribuire. Elena Udrea reprezintă Colegiul nr. 4 Roman – Ion Creangă, Mihaela Stoica este deputatul Colegiului nr. 2 Piatra Neamţ, iar Leonard Cadăr a fost trimis în Senatul României ca reprezentant al Colegiului nr. 2 Senat.

Luni, 15 aprilie, senatorul Leonard Cadăr şi-a anunţat demisia din PDL de la tribuna Senatului României. Acesta şi-a motivat plecarea din PDL prin neînţelegerile pe care le-a avut cu mai mulţi membri ai PDL Neamţ.

Vineri, 19 aprilie, deputatul Mihaela Stoica a anunţat că părăseşte PDL şi că va rămâne deputat independent. Aceasta s-a declarat dezamăgită de modul în care au decurs alegerile interne la PDL şi de faptul că, acum, partidul nu face opoziţie constructivă.

Colegii de partid ai deputatului Mihaela Stoica au rămas surprinşi de hotărârea pe care aceasta a luat-o. „Nu ştiam că doamna Stoica a demisionat. Nu vreau să comentez, este o decizie unilaterală, dar aceste demisii afectează PDL Neamţ. În opinia mea, actuala conducere centrală a PDL ar trebui să ţină oamenii mai aproape. Nu cred că există o preocupare de a ţine aproape membrii de partid, de a-i consulta, de a se sfătui cu aceştia”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu.

Acesta este de părere că Elena Udrea nu va pleca din partid şi va rămâne să lupte în interiorul PDL, dar că cei care au demisionat ar putea să-şi îndrepte atenţia către Mişcarea Populară.

După alegerile din PDL, din luna martie, Laurenţiu Dan Leoreanu a decis să nu se mai implice activ în politică, axându-se pe munca din Primăria municipiului Roman.

„Regret plecarea din PDL a doamnei deputat Mihaela Stoica, mai ales că este al doilea parlamentar care părăseşte partidul într-o singură săptămână. Sper că doamna Stoica nu va merge nici la PSD, nici la PNL. Știu, şi am mai spus, că există multe nemulţumiri în urma alegerilor interne din PDL, dar am sperat şi sper ca actuala conducere să îi facă pe toţi colegii să se simtă parte a proiectului partidului. Personal, i-am încurajat pe toţi cei care m-au susţinut să rămână şi să se implice în reconstrucţia PDL”, a declarat deputatul Elena Udrea.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0