Prima paginăRoman

Doi oameni de afaceri din Roman finanțează Biserica „Sfîntul Vasile cel Mare”

Dimensiune text

Inginerul Vasile Balcan, directorul Marsat SA, unul dintre ctitorii bisericii, a finanțat lucrările interioare ale lăcașului de cult. Deputatul Marius Neculai a donat o cruce de lemn care va fi montată în curtea bisericii.

 

Lucrările de construcție a Bisericii „Sfîntul Vasile cel Mare” din Roman continuă, ca urmare a gesturilor creștine făcute de oamenii cu suflet. Unul dintre aceștia, inginerul Vasile Balcan, director general al Marsat SA, a ajutat preoții noului lăcaș de cult romașcan pentru achitarea unor lucrări efectuate.
Domnul Vasile Balcan este unul dintre ctitorii bisericii noastre și, în aceste zile, a făcut un gest deosebit. Ne-a ajutat să achităm suma de 25.000 lei pe care o aveam de plată pentru lucrările executate. Este vorba despre realizarea pereților interiori, izolarea bisericii și pregătirea pereților pentru pictură„, a precizat preotul Florin Aurel Țuscanu, parohul Bisericii „Sfîntul Vasile cel Mtiiare” din Roman.
Membru în Adunarea Eparhială Roman, inginerul Vasile Balcan este cunoscut ca fiind unul dintre susținătorii lucrărilor de construcție și al activităților sociale din cuprinsul multor parohii din municipiul Roman.

Un alt binefăcător al noului lăcaș de cult este deputatul PDL Marius Neculai, cunoscut om de afaceri romașcan. Acesta a donat Bisericii „Sfîntul Vasile cel Mare” un simbol al credinței, în valoare de 2.500 lei.
Tîrgul Meșterilor Populari ne-a oferit posibilitatea să achiziționăm, prin intermediul domnului deputat Marius Neculai, o cruce încrustată în lemn de stejar, acoperită cu draniță. Lucrarea, realizată de un preot din Suceava, va fi montată în curtea Bisericii «Sfîntului Vasile cel Mare» vineri, 14 septembrie, cînd sărbătorim Înălțarea Sfintei Cruci a Domnului nostru Iisus Hristos„, a spus parohul Bisericii „Sfîntul Vasile cel Mare” din Roman.

Gestul celor doi oameni de afaceri, apropiați de cele sfinte, este apreciat de parohul bisericii. „Cei doi romașcani vor fi trecuți în rîndul ctitorilor și binefăcătorilor bisericii. Parohia noastră le mulțumește pentru acest act creștin, de sprijinire a finalizării lucrărilor, pomenindu-i la fiecare sărbătoare pentru contribuția lor„, a mai spus preotul Țuscanu.

Ultima lucrare de amploare a Bisericii „Sfîntul Vasile cel Mare” este realizarea picturii, care a început în această vară, fiind estimată a fi terminată în doi ani.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • patriotul 9 ani

    Doamne fereste…apar Bisericile private!!! si bineinteles ca vor practica altfel de tarife…Cati oameni de bine exista in timp ce orfanii, necajitii si altii ca ei mor de foame…Mai bine ati fi donat acesti bani in contul Caminului de batrani sau al Spitalului…Caci Biserica e cea mai bogata societate comerciala din Romania