HomeSanatate

Doar două toalete la zeci de pacienți

Pacienții de la secția Pediatrie și Oncologie au la dispoziție doar două toalete. Celelalte sunt încuiate și pline de moloz.

Situație dificilă la corpul de clădire în care se află secțiile Pediatrie și Oncologie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman. Firma care a câștigat licitația pentru renovarea toaletelor din acest corp a renunțat la lucrări fără nici o explicație, iar piesajul din secții este dezolant. Ușile toaletelor, care sunt extrem de vechi, sunt ferecate cu lacăte, iar printre crăpături se pot vedea mormane de moloz. În aceste condiții, în toată clădirea, care are trei nivele, nu sunt funcționale decât două toalete, care sunt folosite, cu rândul, de copii, adulții care îi însoțesc și de pacienții de la secția Oncologie. Cei care sunt mai rezistenți la frig au la dispoziție două toalete ecologice montate lângă secția Oncologie. „Avem probleme destul de mari din cauza toaletelor. Firma care lucra la renovarea lor a abandonat lucrările, dar sperăm, cu ajutorul conducerii spitalului, situația să se rezolve cât mai repede. Oricum, toaletele din curte nu pot fi folosite, în niciun caz, de către copiii internați în secția Pediatrie, mai ales în perioada rece”, a precizat medicul primar pediatru Ioan Chereji, șeful secției Pediatrie.

„La începutul lunii septembrie, licitația pentru lucrările de renovare a toaletelor a fost câștigată de firma Consizo Bacău. Termenul de recepție era pe 9 noiembrie, însă, la acea dată, lucrările au fost realizate doar în proporție de 25%. Mai mult, firma a renunțat, fără nici o explicație, la contract și a subcontractat unei alte societăți, fără a avea documente legale. Am făcut o adresă oficială la Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, pentru a urgenta procedurile de organizare a unei noi licitații. La momentul începerii lucrărilor, am montat două toalete ecologice, care implică alte costuri suplimentare, dar ele nu sunt o soluție adecvată”, a precizat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Comentarii

WORDPRESS: 0