Prima paginăNeamt

Doar cinci zile pînă la alegeri

Dimensiune text

Cu cinci zile înainte de alegeri, autoritățile pun la punct și ultimele detalii pentru ca scrutinul de pe data de 10 iunie să se desfășoare fără probleme. Pînă duminică, membrii secțiilor de votare trebuie să pregătească locațiile pentru ca votul să se desfășoare fără probleme.

 

Miercuri, 6 iunie, componența tuturor birourilor electorale ale secțiilor de votare va fi definitivată, pentru ca, o zi mai tîrziu, primarii în exercițiu să înainteze acestor birouri copiile de pe listele electorale complementare. Cu trei zile înainte de data alegerilor, primarii vor transmite președinților secțiilor de votare copiile de pe listele electorale permanente, complementare și suplimentare.

Pe 9 iunie, la ora 7.00, ia sfîrșit campania electorală pentru alegerile locale 2012. În aceeași zi, primarul și președintele biroului electoral de circumscripție vor preda, prin proces verbal, buletinele de vot președinților secțiilor de votare. Tot pe 9 iunie, la ora 18.00, președintele și membrii biroului electoral al secției de votare vor merge la secții și vor lua toate măsurile pentru asigurarea ordinii și corectitudinii operațiunilor de votare și a pazei în jurul secției.

Pe data de 10 iunie, cu o oră înainte de deschiderea secțiilor de vot, membrii secțiilor de votare vor verifica dacă sînt disponibile materialele necesare votării, cum ar fi urne, liste electorale, ștampile sau tușiere. Tot atunci vor fi sigilate și urnele în care se vor introduce buletinele de vot.

Votarea începe duminică, 10 iunie, la ora 7.00, și se va încheia în aceeași zi, la ora 21.00.COMENTARII

WORDPRESS: 0