Prima paginăSport

Dispută pentru loc în play-off cu echipa romașcană favorită la victorie

Dimensiune text

Meciul dintre HCM Roman și HCM Râmnicu Vâlcea va fi duminică, 19 octombrie, de la ora 11. Partida va fi arbitrată de cuplul A. Barbu (Argeș) / S. Ciurea (Dolj) și îl va avea ca observator pe V. Dobre (București).

hcm 1După o pauză de două săptămâni, campionatul Ligii Naționale de handbal feminin se va relua cu șase dintre meciurile din etapa a noua. HCM Roman, ocupantă a locului al șaselea și pregătită de antrenorii Florentin Pera și Viorel Lazăr, va juca pe teren propriu cu HCM Râmnicu Vâlcea, a noua clasată, echipă care-l are ca antrenor pe Dumitru Muși, predecesor al lui Pera pe banca tehnică a formației romașcane. Situația în clasament a celor două protagoniste nu mai este cea din sezonul precedent, în care echipa vâlceană căuta să se salveze de la retrogradare. Cea romașcană țintea podiumul și a reușit să ocupe treapta a treia a acestuia la sfârșitul returului, poziție pe care n-a mai păstrat-o după meciurile din play-off. A reușit să joace finală în Cupa României și, astfel, a câștigat dreptul de a juca în Cupa Cupelor Europei în sezonul 2014-2015, fiind calificată în faza a treia a competiției continentale amintită. Deocamdată, meciul cel mai important este următorul, programat duminică, 19 octombrie, de la ora 11, în Sala Sporturilor din Roman. Partida va fi arbitrată de cuplul A. Barbu (Argeș) / S. Ciurea (Dolj) și îl va avea ca observator pe V. Dobre (București)

Două victorii romașcane în campionatul trecut

HCM Roman, echipa de pe locul al cincilea înainte de etapa a 15-a a campionatului precedent, a jucat, în 1 februarie, meciul retur la Râmnicu Vâlcea.

În meciul tur, HCM Roman a învins detașat: 32-21 (17-6). Era a patra victorie consecutivă dintr-o serie de cinci, premieră pentru echipa romașcană, de când a promovat în prima ligă. Atunci, după o tatonare de cinci minute, handbalistele de la Roman au pus stăpânire pe joc. În cel de al 13-lea minut al partidei, Carmen Stoleru, căpitanul echipei romașcane, a căzut pe spate și a dat cu capul de podea, fiind înlocuită. Scorul era 13-3, în minutul 22. Până la pauză, cu portarul Tereza Pîslaru în formă foarte bună, HCM Roman a mărit avantajul la 17-6. Paula Vișan a făcut și ea meci mare în poarta romașcană, în partea a doua. HCM Roman a reușit să se detașeze, în câteva rânduri, de colega sa din Râmnicu Vâlcea, la 13 goluri. Pe fondul schimbărilor și al relaxării echipei gazdă, HCM Râmnicu Vâlcea a redus din diferență până la 32-21, în final.

Au jucat atunci pentru HCM Roman: Pîslaru, Vișan, Polocoșer – Chitacu (6 goluri), Mihalschi (4 goluri), Băbeanu (8 – 5 din 7 metri), Agrigoroaei (6), Stoleru (1), Genkova, Pavăl (2), Joldeș (2), Bălăceanu (1), Krumova (1).

“Ne așteaptă un drum greu și lung, apoi un meci foarte greu. Echipa din Râmnicu Vâlcea este pe ultimul loc, dar are potențial, handbaliste cu experiență, cu ambiție”, spunea Florentin Pera, antrenor principal la HCM Roman, înaintea meciului retur.

HCM 02

HCM Roman a revenit atunci pe poziția a treia, după victoria de la Râmnicu Vâlcea: 27-23 (12-10). O deplasare lungă și obositoare, în condițiile în care țara era sub ger, viscol și nămeți, s-a încheiat cu o victorie care a răsplătit eforturile jucătoarelor și ale conducerii tehnice și care a adus bucurie suporterilor romașcani, mereu alături de echipă, inclusiv la greu.

Cu fost internațională Simona Gogîrlă ca antrenor principal la echipa din Vâlcea, jucătoarele echipei gazdă au încercat și reușit, parțial, să pună probleme mai bine clasatei HCM Roman. Moral mai bun au avut handbalistele din Roman, care au jucat pe măsura așteptărilor și au luat toate cele trei puncte, deși nu a jucat Carmen Stoleru, încă indisponibilă după o fractură la deget. Un plus pentru echipa romașcană a venit odată cu legitimarea Dianei Druțu, jucătoare care a și evoluat în meciul din sala “Traian”.

În pofida unor mici fluctuații de scor, HCM Roman a dominat partenera de întrecere și a scos un rezultat pe măsură. Prima parte a jocului a fost echilibrată. Cu cinci minute înainte de finalul acesteia, de la scorul 9-9, HCM Roman a preluat inițiativa și s-a desprins la două goluri, 12-10, cu Daniela Băbeanu în prim-plan, marcatoare de 12 ori în această partidă, dar și cu aportul foarte important al Ralucăi Agrigoroaei. Handbalistele de la HCM Roman au pus total stăpânire pe joc, ulterior, distanțându-se la patru goluri, 18-14, îndeajuns încât să-și contureze o victorie meritată. Ultimele două reușite au aparținut tot echipei oaspete, care a terminat partida cu 27-23. Pentru HCM Roman au jucat: Pîslaru, Vișan (portari) – Băbeanu (12), Agrigoroaei (5), Genkova (4), Druțu (2), Horobeț (1), Bokaric (1), Pavăl (1), Krumova (1), Crap, Chitacu.

“Joc exact și apărare agresivă”

Pera FlorentinFlorentin Pera (antrenor principal la HCM Roman): “Tot lotul este apt de joc și ne dorim, pe lângă cele trei puncte, să avem o exprimare cât mai bună. De fapt, îmi doresc un joc exact, cu o apărare agresivă și compactă. Orice joc este dificil. Echipa din Vâlcea este foarte mult schimbată față de anul trecut. Are zece jucătoare aduse în acest campionat, dintre care trei sunt străine. Omogenitatea nu este la un nivel ridicat dar, individual, lotul de la Râmnicu Vâlcea stă foarte bine. Este contacandidată a noastră pentru ocuparea unui loc în play-off. Am încredere că fetele noastre conștientizează importanța acestui joc. Vrem să reducem cât mai mult numărul ratărilor. În sânul echipei este o atmosferă foarte bună și mă aștept la victorie și, implicit, la un urcuș în clasament. Suntem dezavantajați în privința acestui meci, oarecum, dintr-un punct de vedere. Am avut două jucătoare la lotul național. Ele au lucrat în alt sistem decât cel pentru pregătirea meciului de campionat cu Vâlcea. Sunt profesioniste și am încredere în ele. Vom intra pe teren cu atitudinea necesară obținerii victoriei. Suntem convinși că publicul va fi alături și că îl vom bucura. Sper să nu apară probleme de lot până la ora jocului”.

“Echipa este pregătită și are suflu bun”

Leoreanu LaurentiuLaurențiu Dan Leoreanu (primarul Romanului, președinte de onoare al HCM Roman): “Au fost săptămâni de pauză, dar echipa este pregătită și are suflu bun. Lotul nostru este valoros și suntem considerați ca favoriți în meciul cu Râmnicu Vâlcea. Iuganu și Băbeanu au dat satisfacție la lotul național și consider că așa va fi și la echipa lor de club. Echipa din Vâlcea este mult mai tare decât cea de anul trecut. Este meritul lor și îl respectăm. Dezideratul nostru este victoria”.

 

 

Lucian Micu - viceprimarLucian Micu (viceprimarul Romanului, președinte al HCM Roman): “Ne așteaptă un meci foarte greu. Cu fetele noastre concentrate și mobilizate sută la sută, vom obține victoria și ne vom mai apropia cu un pas de îndeplinirea obiectivului stabilit pentru acest sezon. Va fi și o reîntâlnire cu domnul Muși. Eu nu eram la conducerea clubului pe vremea în care domnia sa antrena la Roman. Va fi foarte bine primit la Roman și sunt convins că respectul este reciproc și că nu se va supăra dacă noi vom învinge”.

 

Etapa a noua din campionatul 2014-2015

Una dintre partidele din etapa a noua, chiar cea dintre principalele candidate la titlul național, s-a disputat, în devans, în 5 octombrie. Atunci, HCM Baia Mare a învins, pe teren propriu, pe CSM București cu 24-21 (12-11). Astfel, echipa maramureșeană, campioana din sezonul precedent, a urcat pe locul I. Programul etapei a noua mai conține meciurile: Corona Brașov – Dunărea Brăila (18 octombrie, ora 11.15), SCM Craiova – Mureșul Târgu Mureș (18 octombrie, ora 16), CSM Ploiești – Universitatea Cluj (19 octombrie, ora 11), Universitatea Neptun Constanța – HC Zalău (19 octombrie, ora 12), CSM Cetate Deva – CSM Unirea Slobozia (19 octombrie, ora 18).

Clasament

1 Baia Mare9801280-20024
2 Craiova8701175-14821
3 București*9702256-18220
4 Brașov8611229-17319
5 Brăila8602235-19918
6 Roman8422184-18314
7 Zalău8404204-20612
8 Slobozia8305188-2159
9 Vâlcea8224191-2188
10 Deva8215203-2397
11 Ploiești8206172-2076
12 U Cluj8125218-2515
13 Constanța8107189-2293
14 Mureșul8008180-2540

*CSM București a fost penalizată cu un punct pentru nerespectarea cerințelor din regulament

primarie handbal

COMENTARII

WORDPRESS: 0