Prima paginăNeamt

Diplomaţie de grad zero cu China

Dimensiune text

Ziua Chinei a fost una dintre rarele ocazii ale autorităţilor judeţene de a ne promova imaginea şi interesele. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ Gabriel Farcaş a participat la dineul organizat de ambasada Chinei cu acest prilej, joi, 27 septembrie fiind ziua în care oficialii români şi-au dat mîna, în sens protocolar, cu diplomaţii din China.

 

Pentru poporul chinez a fost mare sărbătoare la aniversarea celor 63 de ani de la preluarea puterii de către popor, de aceea ne-au invitat, dar şi pentru că instituţia pe care o reprezint are deschidere maximă şi interes pentru a identifica parteneri de dezvoltare a unor proiecte economice şi culturale, iar China reprezintă, de departe, cea mai importantă sursă şi resursă din aceste perspective”, a apreciat Gabriel Farcaş (foto), vicepreşedintele CJ Neamţ.
După discursurile premierului României, Victor Ponta, şi ambasadorului Chinei, s-au discutat şansele membrilor delegaţiei oamenilor de afaceri din judeţul Neamţ de a încheia contacte şi contracte în timpul vizitei pe care urmează să o facă, în luna octombrie, în China.

COMENTARII

WORDPRESS: 0