Prima paginăSocialEducatie

Din nou împreună, după 30 de ani

Dimensiune text

Absolvenţii promoţiei 1984 a fostului Liceu nr. 2 s-au întâlnit pentru prima dată după 30 de ani.

Absolvenţii promoţiei 1984 a fostului Liceu nr. 2, astăzi Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, s-au revăzut vineri, 20 iunie, pentru prima dată de la absolvirea liceului. 47 dintre elevii celor trei clase care formau, atunci, promoţia de absolvenţi a liceului, s-au revăzut, după 30 de ani, cu foştii colegi şi foştii profesori. „Cu 30 de ani în urmă, când voi vă luaţi zborul din şcoala noastră, eram şi eu aproape la fel de tânăr, proaspăt absolvent de facultate, în primii ani la catedră. Timpul care a trecut a transformat nişte copii în oameni împliniţi, pe care îmi e drag să îi revăd şi cu care îmi e drag să stau să depănăm amintiri. Vă spun bine aţi revenit la noi”, le-a urat, în deschiderea festivităţii, profesorul Dan Zaharia, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Sav”.

savrev 01Au fost aduse, apoi, cataloagele din anul 1984, după care diriginţii de atunci ai claselor, profesorii Adriana Petrovici şi Corina Mihai, au făcut prezenţa. Profesoara Corina Mihai a ţinut şi locul dirigintei clasei a XII-a C, profesoara Elena Leoreanu, care nu a putut fi prezentă la întâlnire. „Pentru noi, profesorii, nu există bucurie mai mare decât revenirea foştilor elevi în şcoală. Vă mulţumesc că v-aţi făcut timp pentru a ne putea întâlni şi că, dincolo de muncă şi de problemele vieţii de zi cu zi, aţi reuşit să vă dedicaţi puţin timp pentru acest moment atât de plăcut, care contează aşa de mult în viaţa fiecăruia dintre noi”, a spus profesoara Adriana Petrovici, înainte de a deschide catalogul fostei clase a XII-a A.

savrev 03

Strigarea catalogului a fost momentul în care au început să se depene poveşti de viaţă. Cei mai mulţi dintre absolvenţii de acum 30 de ani lucrează sau au lucrat, la un moment dat, la Fabrica de Țevi, lucru firesc, de altfel, pentru că, acum 30 de ani, liceul era patronat de fabrică, pentru care pregătea forţă de muncă. Dar nu toţi dintre foştii absolvenţi au lucrat în mecanică şi în metalurgie. Oricât de curios ar părea traseul, unul dintre absolvenţii de acum 30 de ani este un respectabil preot în judeţul Vaslui, iar un altul, stabilit în Ardeal, fost ofiţer, a fost în misiunile Armatei Române în Afganistan.
„Mulţumesc profesorilor de la care am învăţat matematică în liceu, pentru că asta m-a ajutat să ajung acum să lucrez în proiectare, la o firmă de prestigiu, după ce am lucrat ani de zile la Centrala de la Cernavodă. Fiecare profesor din şcoală a pus o cărămidă la formarea noastră. Am luat şi note de 4, şi de 5, ne-au motivat şi am mers înainte”, a spus Gheorghiţă Zaharia, stabilit acum în Medgidia.

savrev 04„Am lucrat 13 ani în armată, am fost şef de magazin. Acum sunt DJ la evenimente, am propria firnă de organizare de evenimente şi pot să spun că abiam acum simt că fac ceea ce-mi place. Cred că asta e cel mai important lucru, să-ţi faci treaba cu plăcere şi cu dăruire, indiferent de locul de muncă. Înseamnă că ţi-ai găsit drumul în viaţă”, a spus Iulian Rugină, organizatorul evenimentului.

Un statut special au avut şi Lidia Andro şi Robert Antoniu, absolvenţi în clasa a XII-a C, care au venit la revedere în calitate de soţ şi soţie. „Dirigintele avea obiceiul de a ne aşeza în bancă în ordine alfabetică, în clasa a IX-a. Aşa ne-am cunoscut şi nu ne-am mai despărţit. Pentru noi, a fost o bancă cu noroc”, a spus Lidia Andro. În anul în care au împlinit 30 de ani de la terminarea liceului, cei doi soţi aniversează şi 30 de ani de la căsătorie. „Ne-am grăbit, în comparaţie cu colegii, dar nu mi-a părut rău niciodată”, a spus Robert Antoniu.

„30 de ani este o perioadă lungă de timp. Ne revedem cu mare bucurie şi cu mare emoţie colegii şi profesorii, sunt foarte mult de spus şi de amintit. Mă bucur că sunt aici”, a spus Gabriel Caraiman, astăzi inginer la ApaServ, care a venit la întâlnire cu soţia, fostă colegă de clasă.

COMENTARII

WORDPRESS: 5
 • Emilia D. 7 ani

  A fost o intalnire plina de emotii si bucurii,atat pentru noi,profesorii, cat si pentru fostii elevi.Felicitari tuturor pentru ceea ce sunt-niste oameni adevarati!

 • Iulian Rugina 7 ani

  A fost ceva deosebit….numai eu stiu cate nopti nu am dormit si cate speech-uri am avut in cap….cand am ajuns in fata colegilor am uitat tot…am spus tot ce am avut de spus din inima….Multumesc tuturor dascalilor nostri si colegilor mei pentru efortul care l-au facut sa ajunga la revederea noastra!

 • dorina bandur 7 ani

  foarte frumos mi_ar fi placut si mie s_a ma intalnesc cu colegii mei eu am terminat in 1983 multumesc profesorilor

 • Iulian Rugina 7 ani

  Multumim mult Dnei. Cosette Zanocea pentru frumosul articol !!!

 • Adriana Petrovici 7 ani

  Dacă ştim cine suntem, avem cheia care ne ajută să deschidem uşile succeselor şi fericirii, dar şi să înfruntăm necazurile. Dacă ştim de unde venim înseamnă că am învaţ respectul pentru neam, familie şi valori. Viaţa ne obligă zilnic să alergăm şi să rezolvăm “lista de probleme” dar… NU AVEM VOIE să uităm oamenii valoroşi pe care i-am întâlnit în viaţă şi care ne-au ajutat prin tot ce ne-au învăţat să devenim ceea ce suntem.

  Îi mulţumim lui Iulian Rugină pentru iniţiativă şi îl felicităm pentru organizare.

  Mulţumim tuturor elevilor noştri care au participat la această întâlnire de suflet, pentru orele frumoase petrecute împreună şi le dorim multă sănătate, împliniri personale, realizări profesionale şi tot binele din lume !
  Pentru colegii de promoţie 1984 care nu au reuşit să ajungă la revedere aceleaşi urări şi gânduri bune.

  Mulţumim şi doamnei Cosette Zanocea care a ne-a ajutat să împărtăşim bucuria REVEDERII dintre absolvenţii liceului nostru PROMOŢA 1984 şi profesorii lor, întregii comunităţi romaşcane şi nu numai.