Prima paginăSocial

Deţinuţii de la Penitenciarul Bacău merg la Festivalul Naţional de Folclor

Deţinuţii de la Penitenciarul Bacău merg la Festivalul Naţional de Folclor

Dimensiune text

 

penitenciarul bacau - inchisoare 02Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Bacău s-au pregătit pentru a participa la ediţia a II-a a „Festivalului Naţional de Folclor susţinut de către persoanele private de libertate”, ce va avea loc la Bucureşti. Astfel, mai multe femei şi un bărbat care se află în închisoare vor cânta şi dansa, ei fiind instruiţi în acest sens de coregrafi.

În perioada 29 iulie – 1 august, Penitenciarul Bacău a organizat o preselecţie în rândul persoanelor private de libertate, în vederea participării la „Festivalul Naţional de Folclor susţinut de către persoanele private de libertate”, la sediul Ansamblului Folcloric „Busuiocul” Bacău, una dintre prestigioasele formaţii artistice din România, fiind un colaborator permanent al Penitenciarului.

„Prin amabilitatea domnului maestru coregraf Petre Vlase, directorul Ansamblului, ne-au fost puse la dispoziţie: sala pentru repetiţii şi nouă costume populare (opt costume de damă şi un costum bărbătesc). În spectacol sunt cuprinse şase deţinute – două deţinute voce, trei deţinute dans popular, o deţinută parada costumelor populare, patru fete şi un băiat care fac parte din ansamblu – dansuri populare/parada costumelor/voce, sub îndrumarea unor instructori de dans şi voce/canto din cadrul Ansamblului Folcloric «Busuiocul» Bacău şi a membrilor Serviciului de Educaţie din cadrul Penitenciarului Bacău”, a declarat subcomisar Mădălina Mătăsaru, purtător de cuvânt al Penitenciarului Bacău.

Iniţiativă a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, „Festivalul Naţional de Folclor susţinut de către persoanele private de libertate”, aflat la cea de-a doua ediţie, se va desfăşura pe 9 septembrie 2016, la sediul Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Gusti Bucureşti, cu formaţiile de dans şi muzică populară compuse din persoane private de libertate din întreg sistemul penitenciar.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0