Prima paginăSocial

Deszăpezire cu 22 de utilaje pe străzile din Roman. 90 de tone de antiderapant au fost folosite în prima noapte

Deszăpezire cu 22 de utilaje pe străzile din Roman. 90 de tone de antiderapant au fost folosite în prima noapte

Dimensiune text

 

 

Romanul se află sub cod portocaliu de ninsoare, intensificări ale vântului și viscol până joi, 18 ianuarie, la orele 17.00. În cursul nopții miercuri spre joi, în oraș au căzut cantități importante de zăpadă și se intervine constant pentru degajarea ei atât de pe străzi, cât și pe trotuare.

Conform reprezentanților Primăriei Roman, prima intervenție pentru înlăturarea efectelor vremii s-a făcut miercuri, de la orele 15.30, când 30 de salariați ai firmei de salubritate Rossal, care se ocupă de deszăpezire, au intervenit pentru combaterea poleiului de pe trotuare, cu sare și inhibitor. La ora 18.00, când ploaia s-a transformat în ninsoare, s-a intervenit cu utilajele pe arterele situate în pantă. La orele 21.30, s-a ieșit cu 22 de utilaje pe traseele principale din oraș, în special pe arterele de acces în municipiu, precum și către spital și Stația de ambulanță.

Din cauza ninsorii abundente, acțiunea s-a încheiat în jurul miezului nopții și a fost reluată la orele 3.30, când s-a intervenit pe toate sectoarele de drum cu 19 utilaje (trei s-au defectat și sunt la acest moment reparate). După intervențiile de degajare a zăpezii de pe carosabil se intervine cu material antiderapant. Până la ora 9.00 dimineața s-au consumat 90 de tone de sare și inhibitor, nemaifiind permisă de legislație intervenția cu nisip pentru combaterea poleiului. De la ora 4.00 dimineața, se intervine pe trotuare și trecerile de pietoni cu 30-40 de oameni, care sunt schimbați la fiecare 4 ore.

În același timp, s-au luat toate măsurile pentru a nu exista probleme cu persoanele care există în evidențele administrației locale ca având nevoie de transport pentru efectuarea dializei.

„De menționat este faptul că deszăpezirea se face pe sectoare, cu prioritate mai întâi către instituțiile de interes public, în circa trei ore fiind încheiat un tur complet de oraș, inclusiv pe aleile dintre blocuri. La sediul Primăriei municipiului Roman se convoacă în ședință comandamentul de iarnă din 2 în 2 ore, pentru a se remedia eventualele probleme semnalate din teren de către angajații administrației, care verifică modul în care se acționează. Oficialii au apreciat în mod deosebit că, raportat la alți ani, cetățenii municipiului au ieșit la degajat căile de acces din blocuri sau case și, de asemenea, conducătorii auto își deszăpezesc mașinile respectând legea și fără a arunca zăpada pe carosabil. Cetățenii care întâmpină probleme deosebite pot apela numărul gratuit de telefon, apelabil din orice rețea, 0233.984”, mai precizează comunicatul Primăriei Roman.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • ulisesmenarul 4 ani

    Pe timpul domnului Leoreanu , Primaria Roman se ocupa si de dezapezirea si eliberarea cailor de acces dintre blocuri. Acum e jale.

  • mama omida 4 ani

    da! da ..sa vine domnu deputat sa desfunde intre blocuri !! ca somerii e ocupati sa roade seminte !! pensionarii cu antena 3 !! iar aia micii nu poate ca sa se sprijine’n lopate !!