HomeCulturalTimp liber

„Despre oameni şi melci” – invitaţie la film în Piaţa „Roman-Vodă”,

Proiecţia de film în aer liber va avea loc joi, 22 august. Romaşcanii vor avea ocazia să fie spectatorii celui mai vizionat film românesc al anului trecut.

Cel mai vizionat film românesc al anului 2012, „Despre oameni şi melci”, va fi proiectat în Piaţa „Roman-Vodă”, în cadrul evenimentului „Caravana TIFF”. Proiecţia va avea loc în aer liber, în Piaţa „Roman Vodă”, joi, 22 august, începând cu ora 21.30.

Seara de film de la Roman este parte a proiectului de succes Caravana Filmelor TIFF/Operation Kino, organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), care organizează şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Organizată împreună cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo şi Istanbul şi Reelport, unul dintre principalii actori de pe piaţa digitală de film din Europa, caravana îşi propune să aducă în atenţia publicului filme de succes din ţările UE sau non-UE.

„În această producţie veţi descoperi povestea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România de la începutul anilor ’90. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găseşte o soluţie inedită menită să-i salveze colegii de la şomaj şi să scoată uzina din faliment”, se arată în prezentarea oficială a lungmetrajului.

„Despre oameni şi melci” este unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimul deceniu. Producţia a obţinut Premiul Special al Juriului la cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia şi a câştigat trofeul secţiunii competiţionale Meeting Point din cadrul celei de-a 57-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid. Filmul lui Tudor Giurgiu a primit şi Premiul Bridging the Borders pentru cel mai bun lungmetraj, în cadrul Festivalului Filmului Sud-Est European – SEEFest care s-a desfăşurat la Los Angeles, dar şi premiul pentru cea mai bună regie la a 20-a ediţie a Festivalului internaţional de film de la Palic, Serbia.

Partenerii acestui eveniment sunt Primăria municipiului Roman- care a preluat cheltuielile legate de organizare a serii de film în aer liber- și Ziarul de Roman, partener media.

Comentarii

WORDPRESS: 0