Prima paginăActualitate

Desculţi prin zăpadă

Dimensiune text

250 de persoane vulnerabile au primit alimente, ceai cald, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru a traversa zilele geroase. Oamenii nevoiaşi au făcut rost de mîncare curăţind, desculţi,  zăpada din curtea celor vîrstnici.

 

 

Vreamea rea din ultimele zile i-a pus în dificultate pe săracii comunei Văleni, de aceea, timp de două zile, autorităţile locale au iniţiat, la nivelul comunei, o acţiune de ajutorare a celor bătrîni, bolnavi şi fără posibilităţi materiale. Aceştia au primit alimente, ceai cald, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru a putea trece cu bine peste zilele geroase. Acţiunea a fost realizată în colaborare cu Grupul de Acţiune Locală Văleni.

Vizita la domiciliul celor care au avut nevoie de ajutor a arătat condiţiile  în care îşi duc viaţa unii dintre semenii noştri. „Trăiesc într-o sărăcie greu de descris !  Am găsit 13 persoane sub acelaşi acoperiş, din care 11 erau copii mici„, a spus Ionel Stoleru, primarul comunei Văleni.

Mulţi săteni nu au provizii făcute din toamnă. Tot ce cultivă cei care au o bucată de pămînt nu ajunge pînă vine iarna. „Ca să facă rost de o sacoşă de cartofi au mers la muncă şi au desfundat de zăpadă ogrăzile celor mai în vîrstă din sat. E greu de imaginat aşa ceva, dar merg desculţi prin zăpadă„, povesteşte  primarul Stoleru.

Nu au provizii de lemne. Pentru focul din sobă, merg la pădure de cîte ori este nevoie. „Mai taie cîte o creangă de copac, aduc vreascuri acasă şi se încălzesc. În casă e mai mult fum decît căldură. Nu au sobe bune şi fumul iese în casă. Erau afumaţi cu toţii, de la mic la mare, dar era mult mai bine decît afară, la  minus 20 grade„, mărturiseşte  primarul comunei Văleni.

Singura bucurie a autorităţilor locale, la vizita făcută oamenilor nevoiaşi, a fost aceea că nu i-a găsit îngheţaţi. „Mă bucur că ninsorile şi gerul nu au provocat decesul acestor oameni. Am distribuit 250 de pachete, ceai cald, haine groase şi încălţăminte„, spune primarul Stoleru.

Acţiunea a fost derulată împreună cu Grupul de Acţiune Locală Văleni, din care fac primarul Ionel Stoleru, agentul şef adjunct Cristian Cocea, viceprimarul Dan Relu Grigore, Ovidiu Leonte, secretar la Primăria Văleni, asistentul social Loredana Mihalcea şi reprezentantul rromilor, Maricel Papafir.

COMENTARII

WORDPRESS: 0