Prima paginăPolitica

Deputatul Viorel Stan: „Familia unită, rețeta pentru o societate normală”

Deputatul Viorel Stan: „Familia unită, rețeta pentru o societate normală”

Dimensiune text

 

 

Nu degeaba se zice că familia e nucleul societăţii. În familie ne naştem, creştem, ne educăm şi petrecem cei mai frumoşi ani. Şi tot familia ne ajută să devenim mai apoi adulţi, să ne maturizăm şi să ne asumăm decizii.

Şi trebuie să recunoaştem: poporul român e unul tradiţional. Creştin ortodox (mai ales că 86% dintre români sunt ortodocşi), căruia îi place să ţină cont de regulile şi datinile strămoşeşti. Iar printre ele, există şi conceptul de familie tradițională, care n-ar putea exista decât prin unirea în căsătorie a unui bărbat cu o femeie.

Şi cum, în actuala formă a Constituţiei României, la articolul 48, alineatul 1, se prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, românii au semnat pentru ca acest lucru să se schimbe. Mai exact, să se modifice acest alineat care se referă la definirea căsătoriei. Şi, în loc de sintagma „soţi”, să apară expresia „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei se află în circuit parlamentar. A fost adoptată de Camera Deputaţilor şi așteaptă să primească vot în Senat. Un vot care e absolut necesar, dacă e să ne uităm peste numărul de semnături strânse de Coaliţia pentru Familie: 3 milioane. Mai ales că e pentru prima dată când, în România de după decembrie 1989, o inițiativă civică are atât de mulți susținători și a ajuns într-un stadiu atât de avansat în ceea ce privește parcursul legislativ necesar transpunerii ei în fapt.

Consider că trebuie să facem, cât mai curând, vocea poporului auzită. Și să organizăm referendumul mult așteptat, care ar urma să-i mulțumească atât pe cei care susțin această inițiativă, cât și pe cei care nu sunt de acord cu ea. Iar în felul acesta, n-ar mai exista nici presiunea venită din partea organizațiilor nonguvernamentale.

Deputat PSD de Neamț Viorel Stan,
Comunicat de presă

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0