Prima paginăPolitica

Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu, numit vicepreședinte al Comisiei speciale de modificare a legilor electorale. Pași concreți pentru votul anticipat și prin corespondență

Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu, numit vicepreședinte al Comisiei speciale de modificare a legilor electorale. Pași concreți pentru votul anticipat și prin corespondență

Dimensiune text

 

 

Deputatul de Neamț Laurențiu Leoreanu, vicepreședinte PNL, a fost numit vicepreședinte al Comisiei speciale de modificare a legilor electorale și a inițiat alături de mai mulți colegi din PNL un proiect de lege menit să simplifice procesul de vot.

„Sunt onorat că am fost numit în funcția de vicepreședinte al Comisiei parlamentare speciale pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală. Am inițiat, alături de alți colegi din PNL, un proiect de lege pentru simplificarea procesului electoral și pentru ca toți românii să își poată exercita dreptul la vot. Concret, Comisia specială pemtru modificarea legilor electorale a decis introducerea propunerilor PNL și votarea lor în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare. Mai exact, este vorba despre: extinderea votului prin corespondență și la alegerile prezidențiale, vot în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, creșterea numărului de secții de votare, debirocratizarea procesului de înregistrare a alegătorilor pe listele suplimentare, prelungirea programului de vot până la exercitarea votului, după ora 21.00, pentru cetățenii care sunt prezenți la rând la ora 21.00. Ce s-a întâmplat la ultimul scrutin electoral este rușinos pentru o democrație. Știu că printre cei din Diaspora care nu au putut vota s-au numărat și mulți nemțeni, iar eu pe ei îi reprezint în Parlament. Îmi doresc ca experiența de la alegerile europarlamentare să nu se repete, îmi doresc ca oamenii să nu mai treacă prin umilința de atunci. Aceste măsuri țin de decență politică și sper că PSD nu va bloca acest demers de teama unui eșec și mai mare la următoarele alegeri”, a declarat deputatul PNL Laurențiu Leoreanu.

„Din poziția mea de vicepreședinte al acestei Comisii, mă voi lupta și în plen ca dreptul românilor din Diaspora să primeze, nu interesele politice. În ceea ce mă privește, sunt pregătit să mă confrunt cu cei de la Putere dacă vor bloca, prin tertipuri legislative, dreptul comunităților de români din afara țării de a vota”, a mai adăugat vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu.

Deputat PNL de Neamț Laurențiu Leoreanu
Comunicat de presă

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0