Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu: „Am găsit întreg sprijinul la guvernele liberale pentru reabilitarea Casei Celibidache și a Spitalului vechi”

HomePolitica

Deputatul PNL Laurențiu Leoreanu: „Am găsit întreg sprijinul la guvernele liberale pentru reabilitarea Casei Celibidache și a Spitalului vechi”

Săptămâna trecută, am participat, alături de primarul municipiului Roman, domnul Leonard Achiriloaei, la o întâlnire operativă cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții.

După demersuri susținute, am două vești foarte bune pentru Roman și romașcani.

În primul rând, datorită faptului că pe data de 9 februarie a fost adjudecată licitația pentru proiectul „Casa Celibidache”, am intrat în etapa de proiectare, care se va extinde pe o perioadă de 90 de zile, urmând ca de la mijlocul acestei veri să înceapă lucrările propriu-zise de consolidare, reabilitare și modernizare la acest obiectiv emblematic pentru comunitatea noastră.

De asemenea, după eforturi comune, pe parcursul a ani de zile, vă pot informa că în cadrul ședinței Guvernului României, de miercuri, a fost emisă hotărârea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Reabilitare și extindere așezământ spitalicesc Precista” („Spitalul vechi”), iar ca urmare a acestui fapt, Compania Națională de Investiții va scoate la licitație achiziția pentru lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare pentru acest obiectiv extrem de important pentru municipiul Roman. Dincolo de restaurarea și readucerea la viață a unui monument arhitectonic de mare anvergură, obiectivul va avea funcționalitatea de spital de recuperare și paliație, cu o capacitate de 136 de paturi.

Pe parcursul întregii mele activități, am fost un activ susținător al acestor proiecte și am întreprins toate acțiunile care mi-au fost la îndemână pentru a promova sau debloca etapele prin care aceste obiective de investiții au trecut. Mulțumesc tuturor pentru înțelegere și susținere, pornind de la nivel local, până la nivel guvernamental, cu accent pe activitatea Guvernelor liberale, „Orban” și „Cîțu”, la care am găsit întregul sprijin și suport, pentru ca, iată, demersurile făcute să capete contur real.

 

Laurențiu Leoreanu,
Deputat PNL de Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Dorin 1 an ago

    domnule deputat, lasati gargara si puneti primarul dumneavoastra sa mai deschida 1 centru de vaccinare ca suntem deja in scenariu rosu, nu mai bateti campii si faceti lucruri concrete