Prima paginăActualitate

Deputatul Leoreanu îi solicită ministrului Sănătății modificarea legislației, pentru ca ambulanța SMURD-TIM să poată funcționa la Roman

Deputatul Leoreanu îi solicită ministrului Sănătății modificarea legislației, pentru ca ambulanța SMURD-TIM să poată funcționa la Roman

Dimensiune text

 

Deputatul PNL Laurențiu Dan Leoreanu a solicitat din nou informații ministrului Sănătății în legătură cu funcționarea ambulanței SMURD de terapie intensivă mobilă (TIM) de la Roman, care este blocată de mai bine de un an, din cauza birocrației, în ciuda demersurilor de rezolvare a situației făcute în acest timp inclusiv de conducerea Primăriei și a Spitalului Municipal de Urgență Roman.

În documentul pe care l-a înaintat miercuri, 28 iunie, ministrului Sănătății, deputatul Leoreanu solicită modificarea legislației pentru a permite funcționarea ambulanței TIM în cadrul Spitalului Roman.

„Indolenţa, autosuficienţa actualei guvernări PSD mă obligă să revin cu o interpelare scrisă către ministrul Sănătăţii, într-o problemă de maximă importanţă pentru romaşcani, cea a reluării activităţii echipajului TIM-SMURD la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

În prezent, spitalului din Roman îi este alocată de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă o singură maşină de tip C, care procesează transferurile către spitalele de capacitate mai mare (Iaşi, Piatra Neamţ, Bucureşti), în această situaţie Romanul fiind în imposibilitatea de a oferi asistenţă medicală specializată în prespital.

Această problemă tinde să se întindă în timp mult prea mult, iată trecând mai bine de un an de la sistarea activităţii echipajului TIM-SMURD la Roman, iar o soluţie pare a nu fi foarte apropiată.

Este necesară în aceste condiţii modificarea Ordinul Ministrului Sănătăţii cu nr. 1706/2007, articolul 7, aliniatul 2, care să introducă şi Spitalele Municipale de Urgenţă în aria de deservire a echipajelor TIM-SMURD, atât de necesare unor spitale cu specificul celui de la Roman, ducând astfel la salvarea a sute, chiar mii de vieţi, periclitate în prezent de lipsa acestui serviciu.

Date fiind aceste precizări, am solicitat ministrului de resort explicaţii cu privire la situaţia modificării Ordinului de Ministru, precum şi asupra situaţiei punctuale a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, remarcând totodată nevoia de soluţionare IMEDIATĂ a acestei probleme, fără a fi patetic, ci realist – de viaţă şi de moarte!”, a declarat deputatul Leoreanu.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0