Deputatul Laurențiu Leoreanu, prezent la Madrid la Conferința Europeană Interparlamentară privind politicile externe, de securitate și de apărare comune

HomePolitica

Deputatul Laurențiu Leoreanu, prezent la Madrid la Conferința Europeană Interparlamentară privind politicile externe, de securitate și de apărare comune

Zilele acestea, alături de colegii Sorin Moldovan, Rozalia Biro și Titus Corlățean, mă aflu la Conferința Europeană Interparlamentară privind Politica Externă și de Securitate Comune (PESC), respectiv Politica de Securitate și Apărare Comune (PSAC) ale Uniunii Europene, întâlnire organizată de Președinția semestrială spaniolă a Uniunii Europene, la Madrid.

A fost o oportunitate pentru a reitera angajamentul ferm al României față de eforturile de război ale Ucrainei, alături de care am fost de la începutul conflictului, prin faptul că ne păstrăm rolul de furnizor de securitate în regiune, concomitent cu dezvoltarea potențialului de tranzit pentru logistica destinată refugiaților ucraineni.

România susține parcursul pro-european și euroatlantic al Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei și rămâne statornică acestor principii, parte a comportamentului nostru geopolitic la nivel internațional.

În același timp, am solicitat să avem parte de același tratament, bazat pe respect reciproc, și să fim admiși în spațiul Schengen, astfel încât românii să beneficieze de drepturi depline ca toți ceilalți cetățeni ai Uniunii Europene. Nu este un moft, este un drept al nostru și o nedreptate în fața căreia suntem puși și care ar trebui să înceteze. Acum!

Laurențiu Dan Leoreanu,
Deputat PNL de Neamț

Declarație de presă

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0