Prima paginăPolitica

Deputatul Laurențiu Leoreanu, întâlniri cu miniștrii din Guvernul României pentru problemele Romanului

Deputatul Laurențiu Leoreanu, întâlniri cu miniștrii din Guvernul României pentru problemele Romanului

Dimensiune text

 

Eficiența activității unui reprezentant al unei comunități se măsoară și în capacitatea de a rezolva problemele care sunt semnalate de către cetățeni.

Marți, am avut o serie de întâlniri cu miniștri din Guvernul României, pe mai multe paliere, iar după aceste întrevederi pot spune că am câteva vești foarte bune pentru cei din Roman și zonă!

În urma întâlnirii cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, domnul Costel Alexe, am stabilit că problema furnizării apei în municipiul Roman trebuie să fie o prioritate inclusiv privind dinspre guvern și instituțiile subordonate. Astfel, de miercuri, după o lungă perioadă de incertitudini, Administrația Bazinală de Apă SIRET va avea un nou director care își va asuma ca prioritate implicarea în rezolvarea problemelor din municipiul Roman. De altfel, noul director își va începe prima zi de muncă, în noua poziție, chiar la Roman, pe teren, la invitația mea, urmând să avem, alături de primarul municipiului și prefectul județului, o întâlnire de lucru, pentru a găsi cea mai rapidă și optimă soluție de remediere a disconfortului suportat de romașcani.

Vești bune vin și dinspre Ministerul Lucrărilor publice, Dezvoltării și Administrației, în urma întâlnirii avute cu domnul ministru Ion Ștefan reușind să identificăm soluții pentru deblocarea a doua dintre proiectele dorite atât de mult de romașcani. Este vorba despre reabilitarea Casei „Sergiu Celibidache” și a fostului cinematograf „Unirea”, un cinematograf, un centru cultural multifuncțional fiind o dorință manifestată fervent de către romașcani! Veștile bune anunță faptul că anul acesta vor fi semnate contractele de finanțare, dar am promisiunea că vor fi demarate și lucrările la aceste obiective.

În urma întâlnirii avute cu ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Lucian Nicolae Bode, am conturat două proiecte importante pentru Roman și zonă. Primul proiect se referă la realizarea unui pasaj rutier, de-a lungul E85, peste calea ferată ce traversează artera europeană în partea de nord a orașului, ceea ce va duce la fluidizarea și eficientizarea traficului rutier în acea zonă, iar al doilea proiect major vizează turnarea unui covor asfaltic pe E85, de la granița cu județul Iași („Castelul de apă”) și până la granița cu județul Bacău (Comuna Secuieni), inclusiv pe sectorul care traversează municipiul Roman.

În acest sens, mâine, Directorul general și Directorul tehnic din Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, responsabili cu investițiile realizate de către minister, vor fi prezenți la Roman pentru a identifica locațiile și soluțiile ce urmează a fi abordate în implementarea proiectelor pe care le aminteam.

De asemenea, am avut discuții și cu Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în ceea ce privește situația fabricii Arcelor Mittal, identificând posibile direcții de acțiune.

Mereu voi fi un instrument al comunității pe care o reprezint și voi căuta să găsesc cele mai bune soluții pentru ca vocea romașcanilor să fie nu doar auzită, ci și ascultată de către decidenți! Împreună suntem puternici, iar cu răbdare și implicare vom fi mereu mai mult, spre mai bine!

Laurențiu Leoreanu,
Deputat PNL de Neamț

Declarație de presă

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0