Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Încă un pas uriaș pentru realizarea tronsonului de autostradă Bacău – Roman – Pașcani!”

HomePolitica

Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Încă un pas uriaș pentru realizarea tronsonului de autostradă Bacău – Roman – Pașcani!”

Vineri, 11 martie, au fost avizați indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Bacău – Roman – Pașcani de către Consiliul Tehnico – Economic din cadrul CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Este un pas extrem de important spre realizarea acestui sector de autostradă, obiectiv central în activitatea mea, vital pentru municipiul Roman, atât pentru fluidizarea traficului spre sudul României, cât și pentru conectarea – în zona Pașcani – la viitoarea autostradă Iași – Târgu Mureș.

Municipiul Roman își păstrează astfel poziția strategică în zonă, fiind conectat la rețeaua de autostrăzi din Moldova, element esențial pentru păstrarea dinamicii de dezvoltare economică, pe termen mediu și lung.

Pentru stabilirea acestei soluții tehnice finale au fost realizate 653 de foraje geotehnice, 255 de profile geofizice și 80 de investigații geotehnice dinamice tip super-greu.

Tronsonul, cu o lungime de 77,39 kilometri, va cuprinde: 112 poduri, pasaje, viaducte, structuri casetate; 9 noduri rutiere;1 centru de întreținere și coordonare; 50 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice, 4 parcări securizate; 4 parcări de scurtă durată și peste 140 de hectare de perdele forestiere cu rol de protecție.

Finanțarea acestui sector de autostradă se va realiza prin PNRR, ceea ce ne arată că este o prioritate pentru România și că pașii se vor face în cel mai rapid mod posibil, iar eu voi urmări cu maximă atenție și implicare dinamizarea acestui proiect.

Laurențiu Dan Leoreanu,
Deputat PNL de Neamț

Declarație de presă

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Numai de bine 5 luni ago

    E bine ca unul s-a dus, urmează și ceilalți din gasca dumisale…. iar de minciuni, genul.. vom face… suntem sătui. După 14 ani, când ați făcut „ceea ce trebuie” amărâții au apă, mai rar ca pe timpul impuscatului! În rest să auzim numai de tine, ca și de mentorul tău!!