Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Construcția autostrăzii ce va lega Moldova de București se apropie de începerea lucrărilor”

HomePolitica

Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Construcția autostrăzii ce va lega Moldova de București se apropie de începerea lucrărilor”

Construcția A7, autostrada care va lega Moldova de București, se apropie de începerea efectivă a lucrărilor.

Pentru sectorul Ploiești – Buzău, cu privire la cele trei loturi aferente, au fost deja desemnați câștigătorii licitației și s-au emis autorizații de construire.

Pentru sectorul Buzău – Focșani, împărțit în patru loturi, cu o valoare totală estimată de 4,1 miliarde de lei, de marți a început depunerea ofertelor, după o scurtă întârziere generată de cele peste 600 de clarificări solicitate.

Urmează loturile care vor conecta localitățile Focșani – Bacău – Roman – Pașcani, evoluție pe care o urmăresc cu mare atenție și interes.

Finanțarea acestor tronsoane se va realiza prin PNRR, fiind o prioritate națională, iar pentru Regiunea Nord-Est o investiție esențială dezvoltării economice pe termen mediu și lung. Mai mult, alocarea de fonduri prin PNRR impune obligația ca lucrările să fie finalizate până la sfârșitul anului 2026, ceea ce crează o presiune utilă accelerării tuturor demersurilor.

Laurențiu Dan Leoreanu,
Deputat PNL de Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0