Prima paginăPolitica

[VIDEO] Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Am susținut azi, de la tribuna Camerei Deputaților, mai multe amendamente la Legea Bugetului”

[VIDEO] Deputatul Laurențiu Leoreanu: „Am susținut azi, de la tribuna Camerei Deputaților, mai multe amendamente la Legea Bugetului”

Dimensiune text

 

 

Dezbaterea Bugetului de stat pentru 2019 a început în plenul Parlamentului cu respingerea amendamentelor PNL. Iată care au fost primele solicitări ale PNL respinse de majoritatea PSD-ALDE. Laurențiu Dan Leoreanu, deputat PNL de Neamț: „Susținem majorarea cu 5 miliarde lei a sumelor defalcate din TVA (de la 14,7 miliarde lei, la 19,7 miliarde lei) pentru bugetele locale pentru finanțarea drumurilor, serviciilor de protecție a copilului, pentru persoanele cu handicap, pentru asistența socială și cheltuieli pentru sistemul de învățământ, după cum urmează: majorarea de la 938,6 milioane lei la 2.402,1 milioane lei pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor; majorarea de la 1.665,2 milioane lei 5.243,4 milioane lei pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor”.

„Am susținut azi, de la tribuna Camerei Deputaților, mai multe amendamente la Legea Bugetului, vizând direct stoparea decapitalizării bugetelor primăriilor, care, în situația prezentă, dorită de cei de la PSD, vor fi puse în imposibilitatea de a mai realiza investiții în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii locale.

Am solicitat creșterea alocării bugetare din sumele defalcate din TVA, către autoritățile locale pentru finanțarea investițiilor, drumurilor, serviciilor de protecția copilului, asistență socială, susținerea persoanelor cu handicap, dar și a sistemului de învățământ, elemente esențiale, vitale pentru fiecare comunitate.

Am propus de asemenea și creșterea alocărilor financiare pentru cheltuielile descentralizate la nivelul județelor, comunelor, orașelor și municipiilor, pentru că trebuie să înțelegem că motorul funcțional al statului se găsește fix la nivelul acestor comunități, care prin ceea ce produc susțin bugetul național!

Distrugerea capacităților de dezvoltare la nivel local nu face nimic altceva decât sa îngroape viitorul întregii națiuni!”, a afirmat deputatul Laurențiu Leoreanu.

Laurențiu Dan Leoreanu,
Deputat PNL de Neamț

Declarație de presă

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0