HomeNeamt

Deputatul Adrian Rădulescu a refuzat gradul de general

Deputatul PDL Adrian Rădulescu (foto) a dezvăluit că ministrul Apărării a vrut să-l ridice la gradul de general pentru meritul de a fi contractat cu Armata serviciile de realizare a ortofotoplanurilor și digitizarea lor. Măsura a fost posibilă după rezilierea acestor contracte cu firme spaniole. Deputatul Adrian Rădulescu s-a mulțumit cu gradul de colonel. Deputatul independent Ioan Munteanu vrea să i se retragă gradul de colonel.

 

Politicienii nemțeni care au fost avansați în grad în ultimii ani reacționează la dezvăluirile presei centrale. Unul dintre parlamentarii județului Neamț, deputatul independent Ioan Munteanu, a afirmat că a cerut în scris retragerea gradului de colonel, acordat în 2010.
Azi (luni – n.red.) dimineață, la ora 8.00, am fost personal la Centrul Militar Județean Neamț și am solicitat, în scris, ca acest grad să mi se retragă dacă gestul făcut în anul 2010 nu respectă legea. La acel moment am fost înștiințat că voi fi avansat la gradul de colonel și mi s-a explicat că acest lucru nu aduce atingere bugetului statului și că nu reprezintă o facilitate„, a afirmat deputatul Ioan Munteanu. Pînă în anul 2010, deputatul a fost sublocotenent, acesta fiind gradul cu care a terminat școala de ofițeri în anul 1974.

În schimb, colegul său din Camera Deputaților, PDL-istul Adrian Rădulescu, susține că a fost făcut colonel datorită serviciilor pe care le-a adus Armetei Române.
Eu trebuia să fiu general, acesta a fost gradul care mi s-a propus inițial, dar am refuzat și mi s-a dat gradul de colonel. Motivul pentru care am fost avansat este unul punctual. În 2010, am reziliat două contracte care valorează 30 de milioane de euro pe an de la două firme din Spania și le-am dat Armatei. Este vorba despre contractele prin care se realizează ortofotoplanurile și digitizarea acestora. Contractele nerespectate de spanioli au adus României amenzi uriașe de la Uniunea Europeană. Eu am reușit să introduc proiectul într-o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării și, apoi, s-a dat o ordonanță de urgență prin care contractele au fost preluate de Armată. Mă bucur că am fost avansat fiindcă am făcut ceva pentru țară„, a precizat Adrian Rădulescu.

Ortofotoplanurile reprezintă fotografii aeriene realizate din avion. Cu ajutorul acestora, autoritățile puteau oferi subvențiile agricultorilor, prin Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură. Din cauză că subvențiile nu au fost plătite la timp, România a fost amendată de Uniunea Europeană, doi ani consecutiv, cu amenzi ce însumează aproape 150 de milioane de euro.

Comentarii

WORDPRESS: 0