HomeActualitate

Depresia de sărbători face ravagii

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că apropierea sărbătorilor face ca tot mai multe persoane care suferă de depresie să încerce să-şi pună capăt zilelor.

 

 

Joi seară, în decurs de numai câteva ore, cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ au fost solicitate să acorde primul ajutor la doi pacienţi care au vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa. Primul pacient a fost o adolescentă de 14 ani, din Bicaz, care, după o ceartă cu părinţii, s-a aruncat de la etajul IV al blocului în care locuia. Potrivit cadrelor medicale, motivul pentru care ar fi recurs la acest gest a fost faptul că părinţii nu erau de acord cu relaţia pe care ea o avea cu un băiat mai în vârstă decât ea. Copila a ajuns la spital cu ambele picioare fracturate. Tot joi noapte, cadrele medicale au fost solicitate să acorde primul ajutor unui bărbat de 35 de ani, din comuna Horia, care a fost diagnosticat cu comă de gradul I, după ce a încercat să se spânzure, în urma unei discuţii aprinse în familie.

„Din experienţa noastră, de fiecare dată când se apropie sărbătorile, numărul tentativelor de suicid creşte. Persoanele depresive sunt cele mai afectate şi încearcă să-şi pună capăt zilelor, din nevoia de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă”, a precizat medicul Letiţia Damoc, managerul SJA Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 0