Prima paginăSocial

Delegație a Institutului Francez Iași, în vizită la Colegiul Național „Roman-Vodă”

Delegație a Institutului Francez Iași, în vizită la Colegiul Național „Roman-Vodă”

Dimensiune text

 

Colegiul Național „Roman-Vodă” a primit joi, 14 septembrie, vizita directorului Institutului Francez din Iași, Vincent Lorenzini, și a responsabilului mediatecii „Charlotte Sibi”, Cristina Iliescu. Scopul principal al delegației a fost de a oferi elevilor liceului o semnificativă donație de carte în limba franceză (beletristică, benzi desenate), venind, astfel, în sprijinul elevilor care studiază limba franceză și care doresc să o aprofundeze.

Cu această ocazie, delegația Institutului Francez a vizitat școala și a avut o întâlnire cu directorul instituției, profesor Mihaela Tanovici, la care au participat profesor Otilia Cocuț, reponsabil Centru de pregătire DELF-CNRV, și profesor Oana Mîrza-Cristea, responsabilul comisiei metodice de Limba franceză din CNRV. S-a discutat despre locul limbii franceze în școala românească și oportunitățile pe care le oferă studierea acestei limbi.

 

„De mai bine de șase ani, Colegiul Național «Roman-Vodă» este Centru de pregătire a examenului DELF (Diplôme d’études en langue française). Valabile pe viaţă, diplomele DELF sunt recunoscute internaţional, atât pentru studiile universitare în spaţiul francofon, cât şi în viitoarea carieră. Examenele sunt calibrate după Cadrul European Comun de Referinţă pentru Limbile Străine. Dacă eşti titularul unei diplome DELF, vei fi scutit de proba de limbă străină de la examenul de bacalaureat. Ţările francofone oferă studenţilor străini numeroase burse de studiu în universităţi (Erasmus+). Studiile în universităţile franceze sunt printre cele mai ieftine din Europa. Mai mult de 2.000 de firme francofone îşi desfăşoară activitatea în România, prezentând o importantă ofertă de locuri de muncă. Franceza este una dintre limbile de lucru cele mai folosite în instituţiile europene, iar cunoaşterea limbii franceze facilitează mobilitatea pe piaţa muncii”, a afirmat profesor Otilia Cocuț.

Până la sfârșitul lunii septembrie, se fac înscrieri pentru sesiunea de pregătire a examenului DELF B1/B2. Relații suplimentare se pot obține de la profesor Otilia Cocuț, la adresa de e-mail: otilia.cocut@gmail.com.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0