Prima paginăSport

Debut în noul sezon al Ligii Naționale pentru CSM Roman

Debut în noul sezon al Ligii Naționale pentru CSM Roman

Dimensiune text

 

 

În acest weekend ia startul noua ediție de campionat a Ligii Naționale de handbal feminin. În cadrul acestei etape, formația CSM Roman va evolua în deplasare, duminică, 2 septembrie, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă din Bistrița, în fața echipei locale Gloria. Partida, care nu va fi televizată, va fi arbitrată de Claudiu Gorina și Florin Melencu (Dolj), în timp ce observator federal va fi Marius Brumaru (Vrancea).

Din această vară, formația romașcană are un nou antrenor, antrenorul emerit ieșean Cornel Bădulescu, care a revenit la Roman, după ce a mai condus această echipă în perioada noiembrie 2008 – ianuarie 2013, și unde va face echipă cu secundul Viorel Lazăr, revenit și el la echipă. CSM Roman s-a despărțit, la finalul sezonului anterior, între altele, de patru dintre componentele sale de bază ale sezoanelor anterioare: Ana Maria Popa (ajunsă la SCM Râmnicu Vâlcea), Ana Miriam De Sousa, Jasna Boljevic (Măgura Cisnădie) și Alexandra Iovănescu (Măgura Cisnădie). La Roman au revenit pivotul Raluca Ivan (după un an de pauză), dar și portarul Ana Maria Mîrcă – Olariu și interul Daniela Todor – Băbeanu, alături de nume noi, între care interul Yulia Khavronina, din Rusia (26 de ani, 1,86 m).

Dacă media de vârstă a lotului în sezonul anterior era de 31 de ani, cea a noului lot este de 27,5 ani. Obiectivul echipei de handbal pentru noul sezon este ocuparea unuia dintre primele cinci locuri ale clasamentului.

Adversara CSM Roman din meciul de duminică este fosta CSM Bistrița, echipă cu doar două participări în Liga Națională. La finalul sezonului anterior, CSM Bistrița s-a clasat pe locul al șaselea în prima ligă feminină, cu 42 de puncte, cu șase mai multe decât CSM Roman, care s-a clasat doar pe locul al optulea. În sezonul anterior, CSM Roman a pierdut pe teren propriu în fața CSM Bistrița, în etapa a zecea, cu 21-27 (9-13) și a învins în deplasare, în etapa a 23-a, cu 24-23 (16-13).

Etapa întâi mai programează partidele: SCM Craiova – Dunărea Brăila (sâmbătă, 1 septembrie), Gloria Buzău – SCM Râmnicu Vâlcea, CSM Slatina – Măgura Cisnădie, CSU Cluj-Napoca – Corona Brașov, HC Zalău – CSM București, Minaur Baia Mare – Danubius Galați (duminică, 2 septembrie). Spre deosebire de sezoanele anterioare, doar două meciuri ale unei etape apar ca programate pentru transmisie în direct la o televiziune centrală, una singură în acest sezon, TVR, în prima etapă urmând a fi televizate partidele de la Craiova și Zalău.

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0