Prima paginăActualitate

De Ziua Națională, Ioana Mîrți și Ștefan Buzdugan vor cânta imnul României

De Ziua Națională, Ioana Mîrți și Ștefan Buzdugan vor cânta imnul României

Dimensiune text

 

Ziua Națională a României se va sărbători și la Roman, manifestările fiind programate pentru vineri, 1 decembrie, de la orele 11.00. Repetițiile generale pentru paradă au avut loc miercuri, când, pentru aproximativ o oră, toți factorii implicați în organizarea evenimentului s-au pregătit pentru ca vineri totul să decurgă fără cusur.

Manifestările din acest an aduc și câteva noutăți, printre care intonarea imnului României, care va fi interpretat la pian de romașcanul Ștefan Buzdugan, iar Ioana Mîrți, tânăra din Pildești concurentă la X Factor, va cânta cele patru strofe prevăzute în ceremoniile militare.

Ioana Mîrţi are 15 ani, originară din Pildeşti, comuna Cordun, și este elevă a Liceul de Artă „George Apostu” din Bacău. Are un palmares artistic impresionant, cu participări la numeroase concursuri şi festivaluri de muzică, câștigând numeroase trofee. Ștefan Buzdugan, în vârstă de 16 ani, elev al Colegiului Național „Roman-Vodă”, s-a pregătit la Școala de Artă „Sergiu Celibidache” cu profesoara Lia Voinea şi este unul dintre elevii maestrului Iulian Arcadi Trofin, cu care studiază pianul în mod regulat la Budeşti. Are participări la festivaluri naționale și internaționale, obținând premii prestigioase. În 2016, Ștefan Ciprian Buzdugan a participat la show-ul „Românii au talent”, impresionând juriul cu talentul său, fiind supranumit de Florin Călinescu „Mozart”.

 

Conform primarului Lucian Micu, la eveniment, pe lângă oficialitățile locale, județene și a parlamentarilor din Roman, se va afla și o delegație din orașul Ștefan Vodă, din Republica Moldova, cu care Romanul este înfrățit. O altă noutate este aceea că la eveniment vor putea transmite un mesaj și reprezentanții cultelor religioase, alții decât Biserica Ortodoxă, care va susține ceremonialul religios. După depunerea coroanelor și defilarea Gărzii de Onoare, în centrul orașului participanții se pot bucura de o porție de mâncare tradițională și o băutură caldă.

La eveniment au fost invitați să ia parte și consilierii locali, iar împreună cu conducerea Primăriei Roman, după festivitățile dedicate Marii Uniri, se va inaugura și Sătucul lui Moș Crăciun, târgul de produse tradiționale de sezon.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0