De vineri se redeschid pista pentru atletism și pista pentru biciclete. Care sunt condițiile de acces

HomeSocial

De vineri se redeschid pista pentru atletism și pista pentru biciclete. Care sunt condițiile de acces

 

Club Sportiv Municipal Roman informează că, începând din data de vineri, 15 mai, va fi permis accesul publicului în scopul desfășurării de activități sportive individuale, după cum urmează: alergat – pista de zgură – Stadion „Moldova” și ciclism – pista de biciclete – Complex Sportiv și de Agrement „Moldova”. La pista de zgură va fi permis accesul în intervalele orare 6:00 – 10:00 și 16:00 – 21:00, iar pista de biciclete va funcționa în intervalul orar 7:00 – 22:00.

„Nu este permisă formarea grupurilor mai mari de trei persoane, iar celelalte reguli de funcționare rămân neschimbate (interzis accesul cu câini, scuipatul, accesul cu bicicleta sau căruțuri pe pista de alergare). Menționăm că rămân în continuare închise, până la noi reglementări, zona de picnic (foișoare), pista de skateboard, locul de joacă și zona de fitness în aer liber din cadrul Complexului Sportiv și de Agrement «Moldova» (utilizarea aparatelor de diferite persoane reprezintă un risc crescut de îmbolnăvire)”, precizează reprezentanții Clubului Sportiv Municipal Roman.

Orice activitate sportivă trebuie precedată de o procedură de autoevaluare, iar persoanele care prezintă sau au prezentat în ultimele două săptămâni unul sau mai multe dintre simptomele comune ale îmbolnăvirii de COVID-19,  trebuie să urmeze procedurile descrise de autoritățile sanitare și să nu părăsească locuința pentru a se antrena. Deplasarea către și de la locul de desfășurare a activității sportive trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecție impuse de autorități.

Sunt impuse condiții pentru desfășurarea activităților sportive  individuale în aer liber. Astfel, pe tot parcursul antrenamentului, trebuie păstrată o distanță față de celelalte persoane care ar putea să fie prezente; această distanță va fi de cel puțin 2 metri în perioadele de repaus și de cel puțin 6 metri în perioadele ce activitate sportivă, pentru  a ține cont că particulele de transpirație ori salivă se pot transmite pe distanțe mult mai mari în acest context. Este interzisă eliminarea salivei în spațiul de antrenament.

Pentru alergare, distanța optimă între participanți trebuie să fie de minim 10 metri, iar pentru ciclism distanța optimă  între practicanții de activitate sportivă este de minimum 10 metri, au mai precizat reprezentanții Clubului Sportiv Municipal Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0