De tichete sociale vor beneficia pensionarii și persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu

HomeSocial

De tichete sociale vor beneficia pensionarii și persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu

 

 

Consilierilor locali romașcani li se solicită să modifice regulamentul de acordare a tichetelor sociale, în vederea achiziţionării de alimente şi medicamente, aprobat în urmă cu o lună. Față de prima hotărâre, aleșii locali trebuie să decidă dacă este oportun să acorde tichete nu doar pensionarilor și persoanelor cu handicap mediu cu venituri reduse, ci și persoanele cu handicap grav sau accentuat cu venituri reduse.

Astfel, proiectul de hotărâre supus dezbaterii propune următoarea modificare de bază: „beneficiază de tichete sociale orice familie în care cel puţin un membru este pensionar său persoana cu handicap, persoanele singure pensionare, persoanele singure încadrate în grad de handicap grav, accentuat său mediu care: au domiciliul sau reşedinţa în municipiul Roman şi realizează venituri nete ce nu depăşesc 700 lei/lună/membru de familie”.

Măsura de protecție socială a pensionarilor și persoanelor cu handicap din municipiul Roman se face prin acordarea de tichete sociale în valoare de câte 70 de lei, de două ori pe an, în vederea achiziţionării de bunuri alimentare şi medicamente. „Urmare desfăşurării activităţii de acordare a drepturilor la tichetele sociale stabilite prin H.C.L. nr. 20/2018 și a impactului social al acestora asupra categoriilor de persoane defavorizate din municipiul Roman, s-a constatat necesitatea lărgirii ariei de acordare a acestor drepturi şi pentru persoanele încadrate în gradul de handicap accentuat şi grav. Persoanele încadrate în grad de handicap ale căror venituri nete lunare nu depăşesc 700 de lei pe membru de familie, reprezintă un segment social vulnerabil, a căror situaţie economico-socială nu poate fi ignorată”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

Tichetele sociale se vor acorda de două ori pe an, cu ocazia sărbătorilor pascale (în perioada 6.03.2018 – 05.04.2018) și cu prilejul sărbătorii de Crăciun (în perioada 10.12.2018 – 21.12.2018). Dosarul cu actele doveditoare se depune la Direcția de Asistență Socială în perioada 01.03.2018 – 16.03.2018 pentru persoanele care doresc să beneficieze de acest beneficiu social pentru prima tranșă sau n perioada 1.11.2018 – 23.11.2018 pentru persoanele care doresc să beneficieze de acest beneficiu social pentru a doua tranșă, care se acordă în preajma sărbătorilor de Crăciun.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0