„De la gest la imagine”, expoziție de pictură, grafică și fotografie la Muzeul de Artă din Roman

HomeCultural

„De la gest la imagine”, expoziție de pictură, grafică și fotografie la Muzeul de Artă din Roman

 

 

În perioada 13 octombrie – 10 noiembrie, Muzeul de Artă din Roman vă invită să vizitați expoziția de pictură, grafică și fotografie „De la gest la imagine”. Expoziția face parte din cadrul unui proiect al Centrului Regional de Educație Estetică (CREE), în colaborare cu artiști din Franța. Coordonatorul proiectului este profesor Gheorghe Cuciureanu, artist vizual, președinte al CREE. Expun artiștii: Gheorghe Cuciureanu (pictură și grafică), Susanna Patras – Păstrăguș (fotografie), Sabine Le Varlet – Franța (fotografie) și Marie Perrier-Penloup – Franța (arta caligrafiei: alfabetul din Florența).

„Gheorghe Cuciureanu este absolvent al facultății de Arte din Cluj-Napoca, profesor la Liceul de Artă din Piatra Neamț. Cu numeroase expoziții în țară și în străinătate: Franța, SUA, Olanda. Un formator de solide talente, dedicat vocației sale și un spirit deschis inovațiilor, a reușit să pună bazele unor trainice colaborări cu artiști din Franța.

Susanna Patras (Păstrăguș) – este originară din Iași, s-a stabilit în Statele Unite, unde a obținut Bachelor of Arts la Thomas Edison State College New Jersey, un masterat în multimedia design la Session College for Profesional design New York și diplomă în fotografie la New York Institute of Photography. Aparatul său de fotografiat a surprins mirajul peisajelor californiene, meditative și spectaculoase.

Sabine Le Varlet este absolventă a Institutului Superior de Arte Plastice din Besançon. Călătorind prin România, în anul 2016, a surprins peisaje și oameni, realizând un album-amintire cu 24 de ecouri: o pictură clasică a unui artist român alături de o fotografie – replică contemporană, semnată Sabine, accentuând simbolistica, atitudinea, expresia din ambele creații. Un proiect inedit ce se dorește a fi un subtil și reușit pas spre promovarea artei clasice românești.

Marie Perrier-Penloup a călătorit în jurul lumii timp de 10 ani. Arta caligrafiei, o artă vastă care începe din vremea romanilor până în zilele noastre, necesită studierea formelor literelor trecând prin istoria scrisului. «Se spune că durează 7 ani pentru a antrena un caligraf. În cazul meu, au trecut 40 de ani!», spune Marie Perrier-Penloup. Prezintă cele 26 de litere, botezate de caligrafă «alfabetul din Florența», descoperind în picturile Renașterii multe decoruri, redate pe hârtie sub forma unor modele geometrice în jurul literelor.

Vă așteptăm cu drag!”, este invitația lansată de reprezentanții Muzeului de Artă din Roman.

Deschiderea oficială a expoziției va fi anunțată la o dată ulterioară.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0