De ce a fost arestată pentru 30 de zile angajata Spitalului Roman, reținută pentru trafic de influență

HomeActualitate

De ce a fost arestată pentru 30 de zile angajata Spitalului Roman, reținută pentru trafic de influență

Miercuri, 17 martie, judecătorii Tribunalului Neamț au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a angajatei Spitalului Municipal de Urgență Roman, reținută în cursul zilei de ieri în urma unor percheziții derulate în municipiul Roman, sub suspiciunea comiterii unor infracțiuni de corupție și de înșelăciune. Surse apropiate anchetei arată că miercuri, în fața magistraților, femeia a avut o atitudine oscilantă, tăgăduind acuzațiile care îi sunt aduse.

Miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Neamţ, cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17 martie 2021 şi până la data de 15 aprilie 2021, a inculpatei C.M., pentru săvârşirea a patru infracţiuni de trafic de influenţă – prevăzute şi pedepsite de articolul 291, alineatul 1 Cod penal, informează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

„Din probele administrate până în acest moment, s-a reținut următoarea situație de fapt. În perioada anilor 2019 – 2021, inculpata C.M. a pretins şi primit de la suspectele L.M.E., B.C.E. şi de la martorul L.M., sumele de 2.500 euro şi 11.000 lei, promiţând că îşi va trafica pretinsa influenţă asupra unor cadre medicale de decizie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, fie pentru a obţine angajarea suspecţilor şi a martorului în posturi de asistenţi medicali, infirmieri sau îngrijitori în cadrul aceleiaşi unităţi medicale, fie pentru obţinerea unor acte medicale necesare întocmirii unor dosare de pensie”, arată comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Brigăzii Operaţiuni Speciale Bacău si Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ.

„Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție”, mai arată reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

Reamintim că marți dimineață, 16 martie, o echipă de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț și de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț au efectuat percheziții în municipiul Roman, într-un dosar care vizează infracțiuni de corupție și de înșelăciune.

Cercetările derulate în cursul zilei de marți, din cadrul anchetei coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, au vizat o persoană care lucrează în cadrul compartimentului economic al Spitalului Municipal de Urgență Roman, fiind efectuate percheziții atât la biroul persoanei din cadrul unității medicale, cât și la domiciliul acesteia, a precizat procurorul Marius Emil Ianuș, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț. Este vizată în acest caz comiterea unor infracțiuni de corupție – precum traficul de influență și cumpărarea de influență – și de înșelăciune – patru acte materiale în cercetare.

În urma acțiunii, o persoană a fost chemată cu mandat la audieri, angajata de la Serviciul financiar-contabilitate fiind reținută apoi, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Miercuri, ea a fost prezentată Tribunalului Neamț cu propunerea de arestare preventivă, judecătorii admițând solicitarea procurorilor, astfel că femeia va fi plasată în stare de arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Viorel 1 an ago

    „Caracatita” e mare si se extinde cel putin la nivelul unor sefi de sectie! Daca aceasta persoana va decide sa coopereze cu procurorii va obtine o diminuare din pedeapsa si se vor afla multe nereguli. Cand ne imbolnavim ajungem pe mana unor astfel de persoane, cadre medicale-asistente, ingrijitori, cu diploma luata dupa niste cursuri facute in scara de bloc, care te lasa sa mori cu zile! Li s-au marit salariile si tot degeaba; daca nu le dai bani, nici nu se uita la pacient! Se intampla sa le dai bani si sa pleci din spital si cu alte boli, asta daca mai pleci pe picioare! Ar trebui „ras” tot pana la „temelie”! Or fi ele vechi spitalele dar coruptia ucide!

  • Paul 1 an ago

    Felicitări DNA! La pușcărie cu ei! Mergeți și la Spitalul de Psihiatrie.Aveti multe de investigat! Mafia este mare in sistem!

  • Ivanovici Elena 1 an ago

    Daca ac.doamna nu va fi cooperanta si va lua toata actiunea asupra ei,inseamna ca si merita soarta,desi;atentie,orice angajare implica o comisie,de testare,verificare al examenelor,etc.deci,daca vrea sa coopereze raspunderea va fi solidara,paguba la fel va fi recuperata de la toti cei implicati.Altfel nu are decat sa stea la ……….