Dat în urmărire internațională după ce a furat ceasuri de 100.000 de euro în Spania

HomeActualitate

Dat în urmărire internațională după ce a furat ceasuri de 100.000 de euro în Spania

 

11În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare spaniole, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, poliţiştii nemțeni au depistat un bărbat pe numele căruia autorităţile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Joi, 9 februarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu au identificat un bărbat de 30 de ani, din Români, urmărit internaţional. Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, la data de 27 ianuarie, prin intermediul Biroului SIRENE din Spania, pentru comiterea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită Codul Penal din Spania.

„În fapt, autorităţile spaniole au stabilit faptul că, la data de 14 iunie 2016, cel în cauză a comis un furt de ceasuri dintr-un magazin, prejudiciul ridicându-se la peste 100.000 de euro. Pentru depistarea acestuia, poliţiştii nemțeni au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

Bărbatul a fost preluat și prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar vineri va fi prezentat  Curţii de Apel Bacău, pentru luarea măsurii de arestare preventivă, în vederea predării către autorităţile spaniole. Până la definitivarea procedurilor, acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Bacău.

Comentarii

WORDPRESS: 0