HomeTimp liber

Dans de performanţă la Roman

Clubul Dance Art Valian trimite dansatori la festivaluri internaționale. Dansatorii romașcani sunt câștigători ai Trofeului României.

Echipa care face dans de performanţă la clubul Dance Art Valian va participa la un festival naţional organizat la Galaţi, apoi la Bucureşti. În calitate de câştigători ai Trofeului României, dansatorii sunt obligaţi să participe, ca reprezentanţi ai ţării, la două festivaluri internaţionale: pe 20 aprilie 2014, la Praga, şi pe 1 iulie 2014, la Roma.

„Ce e mai frumos de acum vine. Până acum ne-am pregătit, am făcut foarte multe antrenamente, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Să sperăm că vom găsi sponsorii necesari ca să putem participa şi la următoarele concursuri şi suntem încrezători că vom obţine rezultatele cele mai bune”, a declarat Ana Liliana Ungureanu, profesor de dans şi administrator la clubul Dance Art Valian.

Pași mici pentru un mare succes danceart2

În 2009 se deschidea un nou club de dans pentru copii şi tineri în Roman. Anca Liliana Ungureanu, care lucrase ca profesor de dans, încă din 1997, la Clubul Copiilor şi la Casa de Cultură, a decis că poate acţiona pe cont propriu, înfiinţând o şcoală de dans pentru copiii talentaţi din oraş. După trei ani de activitate, timp în care a reuşit să formeze un grup unit, care venea constant la antrenamente, a început să participe la concursuri de profil. Răsplata nu a întârziat să apară. Printre cele mai importante rezultate obţinute de şcoala de dans Dance Art Valian se numără Trofeul României 2013 „Open Romania Dance”, la categoria „Contemporan New Style”, şi locul al treilea la concursul european ESDU Dance Star Romania 2013. Elevii şcolii Dance Art Valian au avut mult mai multe participări, la alte concursuri importante din ţară. Au organizat spectacole de sărbători, precum şi numeroase reprezentaţii la diferite evenimente organizate în oraş, cum ar fi Zilele Romanului.

danceart3Copiii şi tinerii cu vârste între trei şi 18 ani se pot înscrie la acest club de dans. Au posibilitatea de a urma cursuri de dans clasic, dans modern (incluzând hip-hop, street dance) şi, chiar, dans de societate – standard şi latino. Se lucrează pe categorii de vârstă şi pe nivele: începători, avansaţi, intermediari şi de performanţă. De asemenea, clubul are colaborări cu mai multe şcoli din oraş, de la care s-au înscris clase întregi de elevi. În jur de 90 de copii iau, în prezent, lecţii de dans aici.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • gabry_m2o 9 ani ago

    Bravo copiilor si doamnei profesoare.Bafta la toate concursurile!