Cutremur de mică intensitate produs în județul Neamț. Măsurile luate de autorități

HomeSocial

Cutremur de mică intensitate produs în județul Neamț. Măsurile luate de autorități

Joi, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis că astăzi, 28 martie, la ora 08:36:51, s-a produs în județul Neamț un cutremur slab, cu magnitudinea ml 3,3, la adâncimea de 12,9 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 20 de kilometri Vest de Piatra Neamț, 65 de kilometri Vest de Roman, 76 de kilometri Nord-Vest de Bacău, 78 de kilometri Sud de Suceava.

„Am discutat cu inspectorul șef al ISU Neamț, domnul general Ciprian Mitrea, și am luat decizia efectuării unei evaluări în zonă. Totodată, am solicitat conducerii Hidroelectrica să ne comunice valorile înregistrate de seismograful existent în baraj și dacă construcția hidrografică a fost în vreun fel afectată. Nu sunt motive de panică”, a transmis prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Conform ISU Neamț, ca urmare a manifestării cutremurului, au fost dispuse următoarele măsuri: forțe și mijloace de intervenție au fost trimise în teren, în fiecare raion de intervenție pentru verificarea eventualelor pagube; serviciile voluntare pentru situații de urgență au efectuat verificări pentru identificarea unor eventuale efecte produse la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale; identificarea unor persoane (cu atacuri de panică) care au nevoie de asistență medicală; relaționarea cu Hidroelectrica pentru monitorizare; executarea unei recunoașteri în zona Barajului Bicaz de către un echipaj de la Detașamentul Piatra Neamț și un specialist din cadrul Centrului Operațional.

„Menționăm că, până în prezent, nu au fost primite apeluri la 112 pentru semnalarea unor pagube produse sau persoane care ar necesita îngrijiri medicale”, a precizat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0