Prima paginăActualitateNeamt

Cursuri gratuite pentru şomeri

Dimensiune text

Asociaţia „ADL-Progres” din Piatra Neamţ, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, organizează cursuri gratuite de formare pentru şomerii din judeţ, pentru a facilita integrarea lor pe piaţa muncii.

Asociaţia ADL-Progres Piatra Neamţ, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, lansează proiectul „Integra – Investiţia în Oameni – Investiţie Sigură”, în cadrul căruia se vor organiza cursuri de formare pentru 460 de persoane din judeţul Neamț care nu au un loc de muncă. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În lunile iunie şi iulie se vor organiza patru cursuri diferite. Mai întâi, este vorba despre cursuri de inspector resurse umane şi inspector sănătate şi securitate în muncă şi un curs de designer web. Ulterior, în cadrul aceluiaşi proiect, se vor organiza cursuri de competenţe antreprenoriale şi lucrător finisor pentru construcţii.

„Vor fi 460 de beneficiari din judeţul Neamţ, care nu au un loc de muncă. Mai exact, vor putea participa la cursuri 233 de şomeri de lungă durată (peste 24 de ani, care nu au găsit un loc de muncă de peste 12 luni), 117 şomeri tineri de lungă durată (între 16 şi 24 de ani, absolvenţi de liceu, care nu au găsit un loc de muncă de peste 12 luni), zece şomeri peste 45 de ani, 40 de şomeri tineri (până în 24 de ani, care nu au găsit de lucru de peste şase luni), 20 de persoane inactive (care stau acasă şi au grijă de familie) şi 40 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă”, a precizat Camelia Cârligeanu, expert informare, promovare şi recrutare în cadrul acestui proiect.

În afară de cursul de competenţe antreprenoriale, pentru care persoanele interesate trebuie să fie absolvente de studii medii, pentru toate celelalte cursuri este suficientă absolvirea învăţământului primar obligatoriu.

În acelaşi timp, începând cu 1 iulie, Asociaţia ADL-Progres organizează un curs de instalator tehnico-sanitar şi de instalaţii de gaze, la Săbăoani. Se pot înscrie 20 de persoane, iar cursul se va desfăşura pe o perioadă de şase luni.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0