Prima paginăRoman

Curs festiv la „Danubiana”

Dimensiune text

Miercuri, 30 mai, clopoțelul a sunat, la propriu, pentru ultima oară pentru elevii de clasa a XII-a ai Colegiului Tehnic „Danubiana”. Absolvenții au fost sărbătoriți de profesori și de cei apropiați, în cadrul cursului festiv găzduit de Complexul Parc Multiplex. Șefă de promoție a fost desemnată Camelia Pal.

 

Într-o atmosferă festivă și emoționantă, aceștia au primit diplomele de absolvenți și au retrăit momentele cele mai importante care le-au marcat viața de licean.
Ne aflăm, astăzi, ca în fiecare an, la o răscruce de drumuri. Noi, dascălii, ne continuăm drumul pe care ni l-am ales. Voi, absolvenții, veți pleca fiecare pe drumul vostru. Vă aflați, acum, în fața unei intersecții și, pentru a alege drumul cel bun, întrebați-vă de unde ați plecat și unde doriți să ajungeți. Amintiți-vă lucrurile frumoase, prima notă mare la matematică – și pentru unii și ultima -, treiul firav de la fizică, prima țigară fumată în căușul palmei, starea leșinată de la ultima oră de curs sau plimbările în doi de la sfîrșitul cursurilor. Toate acestea sînt amintiri care vă leagă de colegii «de suferință», cu care ați împărtășit multă bucurie și multă speranță, și de noi, profesorii care v-am călăuzit pașii în acești patru ani„, a spus profesoara Cristina Avădănii, directorul Colegiului Tehnic „Danubiana”.

Cea mai bună absolventă a promoției 2012 a fost desemnată Camelia Maria Pal (foto), de la clasa a XII-a A, cu media generală 9,37. A ales „Danubiana” pentru că a avut încredere în colectivul de profesori ai școlii și nu a regretat nici o clipă alegerea pe care a făcut-o în clasa a IX-a. Faptul că a făcut în fiecare zi naveta de la Nisiporești nu a împiedicat-o pe Camelia să se pregătească și, în final, să fie desemnată cea mai bună din generația sa.
Viața de licean navetist nu e chiar ușoară, dar, atunci cînd îți propui un scop, îl poți atinge, cu multă muncă și perseverență„, a spus Camelia.
Pasionată de geografie, Camelia intenționează să participe la concursul de admitere organizat de Facultatea de Geografie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • david 9 ani

    madam director Avadanii,discursul tau este copiat pur si simplu de pe net.Nu esti in stare sa spui nimic original…..