Prima paginăSocial

Curs de formare la Pildeşti, pentru tinerii cercetaşi din Moldova

Curs de formare la Pildeşti, pentru tinerii cercetaşi din Moldova

Dimensiune text

 

 

În perioada 8 – 10 februarie, 38 de cercetași din centrele locale „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești, „Sf. Andrei” din Mangalia, „Coborârea Duhului Sfânt” din Adjudeni, „Insula Cercetaşului” din Bacău şi „Înălțarea Domnului” din Sagna au participat la un stagiu de animație care a avut loc la Liceul Tehnologic „Sf. Ioan de la Salle”, din Pildești, sub îndrumarea formatorilor Mioara Sorina Hușanu și Petronela Petrea, membre ale Echipei Naţionale de Resurse Umane, din cadrul Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României.

Cercetașul învață mereu, iar tocmai de aceea liderul are nevoie de o formare continuă, în spatele unei activități reușite, aflându-se întotdeauna o pregătire consistentă. Una dintre funcțiile liderului fiind cea de animator, zilele de stagiu au creat contextul perfect pentru a fi dezvoltate și a fi însușite anumite informații, idei, abilități pe care liderii abia așteaptă să le pună în practică.

Plini de voie bună și dornici de a învăța, ne-am început activitatea vineri seara, cu jocuri de cunoaștere, stabilirea obiectivelor pe care ne-am propus să le atingem în acest curs, discuții despre tipurile de educație și eficientizarea lor, dar și despre stilurile de învățare. Sâmbătă am aflat mai multe despre rolul animației, diferența dintre joc și joacă, tipuri de jocuri, tehnici de animație și standardele de animație.

Duminica a început cu participarea la Sfânta Liturghie la biserica din sat și a continuat cu studierea unei fișe de activitate și cu discutarea situațiilor pe care le putem întâlni la activităţile pe care le desfășurăm cu copiii săptămânal. Apoi, a urmat partea finală, în care fiecare participant și-a exprimat feedback-ul cu privire la acest stagiu, spunând cât de mult l-a ajutat și ce ar fi de îmbunătățit pe viitor în activităţile cu copiii. A urmat momentul final, în care au fost împărțite diplomele de participare.

Citește și:   Restricții de trafic pe străzile Ștefan cel Mare și Aprodu Arbore, în această săptămână

Așadar, participând la acest curs, am aflat ce înseamnă să fii un adevărat animator și cum trebuie să ne organizăm activitățile, găsind soluții pentru situațiile limită cu care ne putem confrunta.

Vrem să aducem mulțumiri formatorilor Mioara Hușanu și Petronela Petrea, care ne-au ajutat să găsim răspunsuri la numeroase întrebări, precum și conducerii Liceului Tehnologic „Sf. Ioan de la Salle”, care ne-a oferit condițiile necesare pentru desfășurarea acestei activități. Un cuvânt aparte de mulţumire adresăm părinţilor cercetaşilor din Pildeşti, care i-au găzduit cu bucurie şi generozitate pe cercetaşii care au venit la Pildeşti din alte centre.

A consemnat Diana Mîrţ,
Lider şef
Cercetașii României – Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti

 

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0