Curățenia de primăvară, la control

HomeActualitate

Curățenia de primăvară, la control

 

Prefectul judeţului Niculina Dobrilă s-a deplasat joi, 9 martie, în comuna Poiana Teiului, pentru a se întâlni cu primarii din comunele Ceahlău, Grinţieş, Hangu, Poiana Teiului, Farcaşa şi Borca, în scopul analizării măsurilor pentru asigurarea stării de salubritate, atât a localităţilor, cât şi a râului Bistriţa. În această acţiune, alături de prefect, sunt prezenţi reprezentanţi ai: Sistemului de Gospodărire a Apelor, Comisariatului judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Agenţiei de Protecţie a Mediului, Direcţiei Silvice şi Gărzii Forestiere.

Prefectul județului Neamț, Niculina Dobrilă

Prefectul județului Neamț, Niculina Dobrilă

„Ca o continuare a întâlnirii pe care am avut-o cu prefectul de Suceava în privinţa ecologizării râului Bistriţa, ne-am deplasat azi pe Valea Muntelui, pentru a avea discuţii directe cu primarii referitoare la măsurile ce trebuie aplicate pentru asigurarea şi păstrarea curăţeniei, prin respectarea tuturor normelor de igienă, ce constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, a instituţiilor publice, agenţilor economici şi a altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor”, a spus prefectul judeţului.

În acest context, Instituţia prefectului a elaborat şi transmis o circulară tuturor autorităţilor locale din judeţ cu privire la obligativitatea aplicării prevederilor legale privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale. Totodată, s-a atras atenţia asupra acţiunilor de control care vor fi efectuate, în perioada 10 martie – 3 mai, de către instituţiile cu responsabilităţii în domeniul mediului, în cadrul cărora vor impune, în primă instanță, măsuri preventive de remediere a situațiilor neconforme în termen de maximum două săptămâni de la data controlului, urmând ca, la verificarea realizării acestora, să fie aplicate măsurile impuse de legislația în vigoare.

„În perioada Sărbătorilor Pascale, județul nostru va fi, prin tradiție, locul de pelerinaj pentru un mare număr de turiști. În acest sens, se impun o serie de măsuri specifice, pentru realizarea unui climat ospitalier, specific meleagurilor nemțene. Membrii Comitetului Judeţean de Urgenţă se vor întâlni în şedinţă pentru a discuta şi aproba Programul pentru salubrizarea localităților și a cursurilor de apă, completat cu Programul de verificare a punerii în aplicare a acestuia. La o parte dintre măsurile care fac obiectul acestui program am făcut referire şi în cuprinsul circularei către primării. De altfel, suntem încredințați că primarii vor mobiliza toate forțele disponibile ca să pună în practică măsurile stabilite”, a mai precizat prefectul Niculina Dobrilă.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0