[VIDEO] Cum vrea primăria să transforme Stadionul „Moldova” într-o bază sportivă multifuncțională

Home

[VIDEO] Cum vrea primăria să transforme Stadionul „Moldova” într-o bază sportivă multifuncțională

Stadionul „Moldova” din Roman urmează a fi transformat într-o bază sportivă multifuncțională, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, a anunțat vineri, 15 septembrie, primarul Leonard Achiriloaei, în cadrul unei conferințe de presă.

Noua bază sportivă multidisciplinară va avea în centru fostul stadion de fotbal, iar proiectul mai prevede patru module de tribune, fiecare modul având câte 560 de locuri, în total 2.240 de locuri, terenuri de tenis – trei acoperite, iar două neacoperite -, un ansamblu de trei panouri de escaladă, un teren de minifotbal (neacoperit), un teren de baschet (neacoperit), un teren de padel (neacoperit), precum și un spațiu multifuncțional cu o zonă de vestiare, spații sanitare, spații comerciale, spații pentru alimentație publică și pentru birouri.

„Aceasta este etapa în care avem o perspectivă clară despre ceea ce dorim să avem acolo. Chiar de la începutul acestui an, din luna februarie, am avut cuprinsă în lista de studii și proiecte acest studiu de prefezabilitate pentru Baza sportivă multidisciplinară «Moldova», cu o valoare estimată de 18.625.000 de lei. Acum, colegii de la Compartimentul de investiții vor pregăti întreaga documentație pentru a putea transfera acest obiectiv și a depune documentația la Compania Națională de Investiții (CNI), care pregătește, spre sfârșitul acestui an, septembrie – octombrie, lista sinteză pentru viitoarele obiective propuse la finanțare. Am spus de la începutul mandatului că vom face toate demersurile pentru a moderniza această locație. Am vrut să clarific aceste lucruri, că administrația locală face demersurile în direcția bună și, totodată, să dau asigurări că pe Stadionul «Moldova» nu va fi niciodată vreo dezvoltare imobiliară sau un obiectiv de alt tip, deci va avea doar destinație sportivă, atât timp cât eu voi fi primar al municipiului Roman”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

De asemenea, acesta a mai precizat că, odată cu dezvoltarea unei alte noi baze sportive din Roman, cea care este în curs de amenajare în zona străzii Islazului, echipa de fotbal a clubului CSM Roman va avea condiții pentru a promova în Liga a treia din sezonul următor. „Mi-am asumat, alături de reprezentanții CSM Roman, obiectivul de a promova cu echipa de fotbal în Liga a treia. Au demarat lucrările pentru viitoarea bază sportivă tip 1, finanțată tot prin CNI, care va fi amplasată în zona Islazului, cu o valoare de 8.375.000 de lei, ce cuprinde și gradene cu 500 de locuri, și teren de fotbal, teren multifuncțional și pentru alte sporturi, clădire de vestiare, parcare, alei pietonale și spații verzi. Lucrările sunt programate a se finaliza înainte de începerea anului competițional viitor, astfel încât echipa noastră, cu obiectivul de promovare în Liga a treia, să aibă la dispoziție o bază conformă pentru a participa în campionat”, a mai declarat primarul Leonard Achiriloaei.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0