Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

HomeSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii prognozează o răcire semnificativă a vremii în următoarele două săptămâni, temperaturile urmând a coborî spre valori normale pentru această dată, în timp ce precipitații sub formă de ninsoare sunt așteptate din primul weekend, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 23 ianuarie – 5 februarie, publicată luni.

În Moldova, vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că regimul termic va deveni cel normal pentru această perioadă din an, în privința valorilor maxime încă din data de 24 ianuarie, iar a minimelor în special după 27 ianuarie. Astfel ziua vor fi temperaturi de -1 – 3 grade, iar în timpul nopților de -6 – -2 grade, în medie regională. Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a valorilor diurne de temperatură. La începutul intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce vor favoriza izolat depunerile de polei. După data de 28 ianuarie, temporar vor precipitații locale, predominant sub formă de ninsoare.

La munte, vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că valorile de temperatură, deși cu unele oscilații, vor deveni apropiate de cele specifice acestei perioade din an, cu maxime diurne de -5 – 0 grade și minime nocturne de -9 – -5 grade; valori mai coborâte se vor înregistra la altitudini mari, unde vremea va fi temporar geroasă. O ușoară creștere a temperaturilor diurne este estimată după data de 2 februarie. În primele zile, pe spații mici și trecător va fulgui, însă din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitații menținându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni.

Comentarii

WORDPRESS: 0