Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

După o săptămână cu vreme caniculară, începutul lunii august va aduce o scădere în jurul valorii de 30 de grade a temperaturilor, odată cu creșterea probabilității de apariție a precipitațiilor, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 26 iulie – 8 august, publicată luni.

În Moldova, vremea va deveni caniculară în cea mai mare parte a regiunii în perioada 27 – 31 iulie, când media valorilor maxime va fi de 34 – 35 de grade, iar minimele, în creștere până spre 20 de grade. După acest interval este estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel că, în prima săptămână de august sunt prognozate maxime, în medie de 28 – 30 de grade și minime în jur de 16 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 1 august. Până atunci instabilitatea se va manifesta în timpul după-amiezelor, dar numai pe arii restrânse îndeosebi în zonele de deal se vor semnala averse.

În Dobrogea, până în jurul datei de 3 august vremea va fi călduroasă, local caniculară în partea continentală a regiunii (în intervalul 28 iulie – 1 august), cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 30 și 33 de grade și o medie a minimelor care va crește de la 18 – 19 grade, până în jurul valorii de 22 de grade. Apoi, media valorilor termice va fi în scădere ușoară spre 28 – 29 grade, la temperaturile diurne și până în jurul a 20 de grade, la cele nocturne. După data de 1 august, va crește probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică și local a averselor.

Citește și:   Peste 200 de voluntari participă sâmbătă la Roman la „Ziua de Curățenie Națională”

La munte, prima săptămână va fi caracterizată de o vreme caldă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 24 și 26 de grade, iar cea a minimelor în creștere de la 12 grade, până spre 15 – 16 grade. Ulterior, se va mai răcori, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre medii de 10 – 12 grade. Până pe 31 iulie, averse, pe arii în general restrânse, vor apărea mai ales în cursul după-amiezelor. Începând cu 1 august și până la finalul intervalului de prognoză, vremea va deveni instabilă și vor fi perioade cu manifestări specifice acesteia, implicit averse local însemnate cantitativ.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0