Prima paginăSocial

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

După o săptămână cu vreme rece, începutul lunii aprilie va aduce o încălzire semnificativă a vremii, în timp ce precipitații sunt așteptate mai ales spre finalul celei de-a doua săptămâni, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 22 martie – 4 aprilie, publicată luni.

În Moldova, până în data de 26 martie, vremea se va menţine deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, cu temperaturi maxime de 3 – 8 grade şi minime de -5 – -2 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în creştere semnificativă, vor deveni apropiate de cele climatologic specifice perioadei şi, cu mici oscilaţii, se vor menţine în jurul normelor până la finalul celor două săptămâni; astfel, ziua vor fi 9 – 13 grade, iar pe timpul nopţilor 1 – 3 grade, în medie (posibil mai rece în dimineţile de 1 şi 2 aprilie). La începutul perioadei (22-24 martie), local şi temporar vor fi precipitaţii slabe, mai ales ninsori şi lapoviţă. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 29 martie, dar cu precădere în ultimele zile ale intervalului de referinţă.

La munte, vremea va fi deosebit de rece la începutul perioadei, geroasă în cursul nopţilor când minimele vor fi în medie de -14 – -10 grade şi cu maxime negative, de -5 – 0 grade (valori mai scăzute la altitudini mari). Începând din 27 martie, încălzirea vremii va fi semnificativă, astfel că regimul termic se va apropia de cel normal pentru perioada din an şi, cu mici oscilaţii, se va menţine astfel până la finalul celor săptămâni de prognoză; se estimează o medie a temperaturilor maxime de 1 – 7 grade şi a minimelor -6 – -2 grade. În primele zile vor fi ninsori temporare, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ ridicată şi după data de 29 martie, însă acestea sunt estimate a fi în general slabe cantitativ.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0