Cum va fi vremea de sărbători

HomeSocial

Cum va fi vremea de sărbători

Meteorologii prognozează o vreme cu temperaturi în general mai ridicate pentru această perioadă, în următoarele două săptămâni, cu maxime de peste 10 grade de Crăciun, în timp ce precipitații sunt așteptate doar în cantități reduse, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru intervalul 19 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, publicată luni.

În Moldova, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei în prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 3 – 4 grade, apoi vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu cea mai ridicată medie a maximelor pe 24 – 25 decembrie, de 10 – 12 grade, după care, spre finalul intervalului, acestea vor fi în scădere și se vor apropia de cele normale pentru această dată. Temperaturile minime vor oscila, de la valori apropiate de cele specifice în primele două nopți, cu medii de -6 – -4 grade, la valori peste cele normale, îndeosebi în nopțile de 25 – 26 decembrie, când mediile minimelor vor fi de 2 – 4 grade, urmând ca spre sfârșitul intervalului, minimele să scadă ușor și treptat până în jurul normelor specifice perioadei. După data de 23 decembrie trecător vor fi posibile precipitații slabe, pe spații mici.

La munte, prima zi din interval va fi caracterizată de o vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de -6 – -2 grade și o medie a minimelor de -10 – -7 grade. Apoi, valorile termice vor caracteriza, în general, o vreme mai caldă decât normalul perioadei, cu cele mai ridicate valori diurne în jurul datei de 21 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 7 – 9 grade. Cele mai ridicate valori nocturne se vor înregistra în jurul datei de 25 decembrie, când mediile minimelor se vor situa în jurul a 0 grade. Spre sfârșitul intervalului, valorile termice vor marca o scădere ușoară, mediile maximelor urmând a se situa, în ultimele trei zile ale intervalului, în jurul a -1 grad, iar mediile minimelor în jurul a -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată după data de 23 decembrie.

Comentarii

WORDPRESS: 0