Prima paginăSocial

Cum va fi reamenajată trecerea la nivel cu calea ferată de la ieșirea din Horia spre Piatra Neamț

Cum va fi reamenajată trecerea la nivel cu calea ferată de la ieșirea din Horia spre Piatra Neamț

Dimensiune text

 

Joi, 27 februarie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în calitate de beneficiar, și operatorul economic Vesta Investment SRL, au prezentat proiectul „Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată”, informează CNAIR.

Acest proiect, finanțat din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, are ca scop creșterea siguranței rutiere prin amenajarea a 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată până la sfârșitul anului 2021. Valoarea totală a contractului este de 34.324.881,41 lei și are ca durată de implementare 24 de luni.

Conform CNAIR, în cadrul Direcției Regionale de Drumul și Poduri Iași, pe sectorul Secției de Drumuri Naționale Piatra Neamț, urmează a fi modernizate patru treceri la nivel cu calea ferată de pe drumurile naționale: pe DN 12C km 39+900m (două benzi), pe DN 12C km 47+531m (două benzi), pe DN 15B km 61+460m (două benzi) și pe DN 15D km 43+465 (două benzi).

Proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată și presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație; semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 de metri, între barieră și indicator)

„Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată”, arată reprezentanții CNAIR.

Prezentările susținute la evenimentul de lansare a proiectului sunt disponibile pe site-ul CNAIR, la adresa: http://www.cnadnr.ro/ro/prezentari-proiect-amenajare-trecere-la-nivel-cu-calea-ferata.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • IN MOD NORMAL TRECEREA TREBUIA SUSPENDATA.VEDEM CUM FAC ALTII, NOI O FACEM ROMANESTE…SI NE PLANGEM CA NU AVEM !

  • Cristian 2 ani

    Trecerea la nivel cu calea ferata trebuie repatata in primul rand pt. ca ne „RUPEM MASINILE”! Acum vad ca se dau bani pt. semnalizarea unei „GROPI”. Halal „GOSPODARI”! Asta „miroase” a propaganda electorala si a „sifonare ” de bani!