Cum găsești poziția potrivită pentru Samsung TV-ul tău

HomeAdvertorial

Cum găsești poziția potrivită pentru Samsung TV-ul tău

Găsirea poziției optime pentru tv-ul montat pe perete este în mare parte o preferință personală. Dar există o serie de factori pe care trebuie să-i iei în considerare atunci când te decizi asupra locului în care vrei să te uiți relaxat la serialele preferate.

Iată câteva sfaturi de încredere pentru a facilita găsirea celei mai bune poziții pentru un TV Samsung sau de la orice alt brand.

Înălțimea ideală la care să montezi un TV Samsung

Te-ai așezat vreodată în primul rând la cinema și te-ai ales cu o durere de cap pentru că ai avut o poziție proastă în timpul vizionării? Astfel de experiențe neplăcute vei dori cu siguranță să eviți atunci când montezi propriul televizor pe perete.

Pasul 1 Pentru a găsi înălțimea ideală pentru televizorul tău, așează-te pe canapea (sau în locul din care vei urmări programele preferate) și măsoară distanța de la sol până la ochi. Dacă vor exista și alții care se vor uita la televizor și care sunt semnificativ mai înalți sau mai scunzi decât tine, atunci s-ar putea să vrei să folosești înălțimea medie a pentru a calcula poziția ideală pentru montarea televizorului.

Pasul 2 Măsoară această înălțime pe peretele unde vei prinde suportul televizorului și marchează locul cu un creion.

Pasul 3 Poziționează centrul televizorului chiar în locul marcat anterior.

Dacă aspectul camerei tale nu permite montarea televizorului la această înălțime poți monta aparatul pe un suport care se poate înclina. Acest lucru îți va permite să miști dispozitivul mai sus sau mai jos pentru a îmbunătăți unghiul de vizualizare.

Unghiul de vizualizare potrivit pentru un TV Samsung

Televizoarele LED sunt concepute pentru a fi vizionate direct din față, așa că montarea televizorului pe perete direct în fața zonei de vizionare este ideală.

Dacă televizorul este montat într-un colț sau descentrat față de zona de relaxare, ia în considerare utilizarea unui suport TV cu mișcare completă, astfel încât să puteți înclina televizorul pentru a obține un unghi de vizionare mai bun.

O altă opțiune este achiziționarea unui televizor OLED. Acestea folosesc tehnologii mai noi pentru a oferi un unghi de vizualizare mai larg (printre multe alte specificații care te vor cuceri).

Distanța optimă între zona de vizionare și TV

Recomandarea generală pentru distanța de vizionare este să stai la o distanță între 1,5 și 2,5 ori lungimea diagonalei televizorului.

De exemplu, dacă ai un televizor cu o diagonală de 140 cm, distanța ideală de vizionare este între 2,1 m și 3,5 m. Dacă ai un televizor de 150 cm, distanța ideală de vizionare este între 2,2 m și 3,8 m.

Dar această măsurare depinde și de o varietate de factori precum:

Rezoluția televizorului Este posibil să stai mai aproape de un televizor Ultra HD fără a vedea pixelii individuali decât să stai în fața unui televizor HD obișnuit.

Recomandările producătorului Diferiți producători vor recomanda diferite distanțe de vizionare pentru produsul lor.

Preferințe personale și obiceiuri de vizionare De exemplu, dacă vizionezi o mulțime de filme subtitrate pe un smart TV Samsung, este posibil să vrei televizorul mai aproape de zona ta de relaxare. Dar dacă ai o familie mai mare care se uită la televizor, este recomandat să îl montezi mai departe.

Designul camerei

Ferestre, șeminee, mobilier, obiecte decorative… toate acestea pot deveni obstacole în găsirea celei mai bune poziții pentru televizorul montat pe perete. Ia în considerare fluxul de trafic prin cameră și dacă este posibil ca mobilierul să fie reamenajat în viitor.

Montarea unui televizor deasupra unui șemineu poate fi riscantă din cauza căldurii și a fumului care ar putea afecta componentele electronice ale aparatului. În plus, poziția deasupra unui șemineu este de obicei prea înaltă pentru o vizionare confortabilă.

Dacă montarea televizorului deasupra unui șemineu este inevitabilă, asigură-te că nu iese fum sau căldură atunci când este utilizat și ia în considerare și folosirea unui suport de înclinare.

Ține cont de luminozitatea camerei

Dacă știi că te vei uita la televizor în timpul zilei, atunci este crucial să iei în considerare poziția ferestrelor din cameră. Nu este nimic mai frustrant decât să nu poți vedea jumătate din ecran din cauza luminozității excesive.

Înainte de a monta televizorul, ține cont de locul în care lumina soarelui intră în cameră pe tot parcursul zilei și dacă există jaluzele la ferestre pentru a bloca razele de soare prea puternice, dacă este necesar.

Poți avea situații neplăcute și noaptea, dacă există o lampă aprinsă care se reflectă în televizor. Instalarea unui suport de înclinare poate ajuta la reducerea strălucirii de la sursele fixe de lumină din cameră.

Acum că știi cum să montezi corect dispozitivul pentru a obține cel mai bun unghi de vizionare, rămâne doar să-ți comanzi un televizor potrivit nevoilor tale. Fie că e vorba despre un TV Samsung, un TV Philips sau de la un alt brand cunoscut, sigur vei găsi modelul pe care îl cauți.

Comentarii

WORDPRESS: 0