Prima paginăRoman

Cu sprayul lacrimogen la școală

Dimensiune text

Un elev de liceu a tranșat un conflict cu colegii folosind un spray lacrimogen.

 

 

Un incident banal între doi puști de clasa a IX-a de la Colegiul Național „Roman-Vodă” s-a terminat cu lacrimi. Nu cu lacrimi de supărare sau de durere, ci cu lacrimi provocate de un spray lacrimogen. Unul dintre elevii implicați în altercație a pus capăt discuției într-un mod mai puțin obișnuit: a scos din buzunar un spray lacrimogen. Jetul a fost „încasat” de colegi nevinovați, aflați în trecere pe hol, doi băieți de 15 și 16 ani și o fată de 15 ani, care și-au încheiat, apoi, ziua la spital. Cei trei au fost transportați la secția Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman, pentru îngrijiri medicale.
„Cele trei persoane au fost victimele colaterale ale unui coleg inconștient. Acesta, în timpul unor certuri, a scos un spray paralizant și a pulverizat substanța în aer. Cei trei s-au nimerit să fie la locul și momentul nepotrivit. Astfel de intoxicații sunt foarte periculoase, pentru că, de cele mai multe ori, sprayurile conțin substanțe puternice, care pot provoca alergii cu consecințe grave, în funcție de cum suportă fiecare organism efectul gazului”, a declarat medicul Letiția Damoc, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț.

Incidentul a fost semnalat de conducerea școlii atât la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, cât și la Poliție. „Viteazul” se va alege cu o sancțiune din partea conducerii școlii. „Conform regulamentului emis de Ministerul Educației, dar și a celui de ordine interioară emis la nivelul școlii noastre și aprobat în Consiliul de Administrație, elevii nu au voie în școală cu astfel de obiecte. Aceste regulamente au fost prelucrate la nivelul claselor încă de la începutul anului școlar și elevul știa acest lucru. Ca urmare, cazul său se va discuta întâi la nivelul clasei, unde se va propune o sancțiune, apoi, în funcție de sancțiunea propusă, va ajunge și în discuția consiliului profesoral”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național „Roman-Vodă”.

Cazul este în atenția Poliției Roman.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0